Noi şanse, noi oportunităţi



Începînd cu data de 8 mai 2010, Asociaţia Obştească Pro Lex , a obţinut  statutul de membru asociat al  Consiliului Naţional al Tineretului din Republica Moldova (CNTM)  .

CNTM, este forul de reprezentare al structurilor asociative de tineret din Republica Moldova, în relaţiile cu structurile guvernamentale, forurile, instituţiile naţionale şi internaţionale din domeniul tineret.

CNTM promovează interesele tinerilor din Moldova, contribuie la dezvoltarea structurilor asociative de tineret prin desfăşurarea programelor şi activităţilor de instruire, informare, hobby şi consultare.

Pînă în prezent, în Republica Moldova nu există un studiu care ar prezenta situaţia reală a tinerilor şi adolescenţilor vulnerabili şi problemele, provocările cu care se confruntă aceştia. Una dintre cele mai importante condiţii pentru promovarea progresului economic şi social politic în orice ţară este de a asigura oportunităţi de dezvoltare egale adolescentilor şi tinerilor.

Astfel Asociaţia Obştească Pro Lex , are în faţă unul dintre dezideratele prioritare pentru o societate democratică şi anume stimularea şi dezvoltarea activismului social, care, binenţeles, porneşte de la tineri, categoria de persoane care este cea mai vulnerabilă la schimbări,  de la care se porneşte edificarea unei asemenea societăţi.

În acest sens,  Asociaţia Obştească Pro Lex,  va implementa în perioada mai – noiembrie  2010, în Liceul  Teoretic Constantin Spătaru din oraşul Leova , proiectul „Rodul democraţiei trece prin cunoaşterea dreptului Tău”. Beneficiarii proiectului, fiind 50 tineri din clasele a X-ea- XII-ea.

Devenind membru Asociat  al CNTM ,  Asociaţia Obştească Pro Lex,  va  participa  la  activităţile  CNTM şi ale Forumului European de Tineret (YFJ) (seminare, cursuri de instruire, coaliţii si proiecte) , va beneficia  de informaţii cu privire la politica de tineret din tară şi din Europa şi va avea posibilitatea de a participa in elaborarea, implementarea si monitorizarea acesteia,  va avea acces la cele mai actuale oportunităţi de finanţare din domeniul de tineret, va realiza schimb de experienţă pentru a putea transmite si invăţa din know-how-ul celorlalte organizatii membre, etc.

Asociaţia Obştească Pro Lex , a fost constituită pe data de 03  iulie 2007,  avînd ca misiune indentificarea Republicii Moldova ca un Stat de Drept, apărarea şi promovarea drepturilor omului, promovarea valorilor Uniunii Europene.

 

Pentru intrebari suplimentare, adresati-va la nr. de telefon 0263 2 45 85  sau prin e-mail la prolex.leova@yahoo.com. Persoana de contact- Vacarciuc Dinu, Preşedintele Asociaţiei Obşteşti Pro Lex, http://prolex.isgreat.org/.

 

Asociaţia Obştească Pro Lex
str. Uniriii 107,
MD-6301, Or Leova,  Republica Moldova

Tel (+ 373 263) 24585;
GSM: +373 79012595

E-mail: prolex.leova@yahoo.com.
Web: http://prolex.isgreat.org/

Articol adaugat de: Dinu Vacarciuc
Alte articole de la acest autor: