Bătrânii din Tudora au un azil deschis din mila austriecilor



Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la inaugurarea azilului de bătrîni din satul Tudora, raionul Ştefan Vodă. Azilul a fost construit de către organizaţia de binefacere „Concordia» din Austria, cu suportul «Rotary Club».

Centrul va găzdui permanent 12 bătrîni,  iar alte cca 120 persoane vor lua masa aici în fiecare zi.

Premierul Vlad Filat  a spus că prin deschiderea acestui centru partea austriacă a demonstrat atitudine şi solidaritate , şi a menţionat că este vorba de un ajutor real acordat persoanelor aflate în dificultate.

„Este un bun exemplu şi pentru acele persoane din R. Moldova care pot face acte de binefacere», a precizat prim-ministrul.

Vlad Filat a menţionat că grija faţă de persoanele aflate in dificultate este o preocupare a Guvernului şi că în continuare se va face tot posibilul pentru a-i ajuta pe oameni.

„Acest ajutor va fortifica relaţiile dintre ţările noastre, dar şi dintre oamenii noştri», a menţionat premierul.

Prim-ministrul a mulţumit părţii austriece pentru ajutorul acordat şi a felicitat oamenii din Tudora cu acest eveniment important.

Peter Florian, reprezentantul „Rotary Club» a spus că deschiderea centrului din satul Tudora este ca şi un pod de legătură între Moldova şi Austria. El a reconfirmat disponibilitatea instituţiei pe care o reprezintă de a acorda şi în continuare ajutor Republicii Moldova şi a spus că în acest sens aici se va afla permanent un reprezentant al organizaţiei, care va identifica la faţa locului necesităţile cetăţenilor R. Moldova.

După inaugurare, premierul şi oaspeţii austrieci au vizitat încăperile azilului şi au discutat cu oamenii din localitate despre importanţa deschiderii unui asemenea centru.

 

Ziarul de Garda