ONG de tineret si-au dezvoltat abilitatile de Leadership si Planificare



În cadrul Săptămînii Naţionale a Voluntariatului, în zilele de 26-27 aprilie, la Chişinău a avut loc seminarul „Leadership şi Planificare pentru ONG de tineri” cu participarea formatorilor din Reţeaua Internaţională de Educaţie pentru Democraţie EDIT Net – Education for Democracy International Network. 

La seminar au participat tineri de la un şir de organizaţii neguvernamentale din Moldova şi anume Asociaţia pentru Susţinerea iniţiativelor tinerilor şi studenţilor, Fundaţia pentru Relaţii Moldo-Japoneze, AO „Always together”, Board of European Students of Technologz Chişinău, Centru Proplus, Societatea Orbilor din Ialoveni, Youth For Understanding Moldova, AIESEC, Alianţa CCAII (INFONET), Youth Generation, Senatul liceului teoretic „N.Iorga”,  Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră a Tinerilor Antreprenori, Centru Educaţional „PRO DIDACTICA”, Mediapoint, PTB Budesti, AO „FEME-IA”, Asociaţia pentru Caritate şi Asistenţă Socială „ACASA”, „NeoJunime”, Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”

În prima zi a seminarului, pe data de 26 aprilie, a fost abordată tema „Planificarea”. În cadrul acestei zile, participanţii au făcut cunoştinţă cu unele tehnici de planificare, etapele şi importanţa planificării în activitatea unui ONG. Tema Leadership a fost subiectul zilei de 27 aprilie. În cadrul acestei teme s-au pus în dicuţie calităţile unui lider, căile de identificare a acestuia, tipurile de conducere şi diferenţele dintre ele.

Seminare cu aceeaşi temă au fost desfăşurate şi în alte localităşi din Nordul, Centru şi Sudul Moldovei. În Chişinău seminarul „Leadership şi Planificare pentru ONG de tineri” a avut loc datorită colaborării Institutului de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” (www.millenium.ong.md) cu formatorii din Reţeua Internaţională de Educaţie pentru Democraţie  EDIT Net (www.editnet.org).