În contra studierii religiei în şcolile din R. Moldova



Spune NU studierii religiei în școli!”, un grup de utilizatori ai reţelei Facebook de peste 700 de membri, își propune „să opună rezistență la inițiativa Mitropoliei Moldovei de a organiza un referendum cu scopul introducerii religiei ca obiect de studiu obligatoriu în școli”.

Potrivit administratorului grupului, inițiativa Mitropoliei Moldovei „sfidează Constituția și duce la dezbinarea societății”. „Noi pledăm pentru menținerea caracterului laic a învățământului public din Republica Moldova”, susţin cei peste 700 de membrii ai grupului în creştere „Spune NU studierii religiei în școli!”.

Religia în şcoli: „To be or not to be”?

O dezbatere organizată de ThinkMoldova cu participarea ÎPS Vladimir, Mitropolit Chişinăului şi al Întregii Moldove, a fost programată pentru vineri, 23 aprilie curent, la Casa Cunoştinţelor din capitală. Potrivit profilului evenimentului, anunţat pe Facebook, subiectele dezbătute de cei peste 70 de invitaţi care şi-au anunţat participarea au fost: 1) „Pro sau contra predării religiei în şcoli?”; 2) „Mitropolia Moldovei sau Mitropolia Basarabiei?”; 3) „Biserica și businessul. Biserica și politicul”.

Religia în şcoli, da sau ba?

Subiectul predării religiei în şcoli a stârnit până acum numeroase dezbateri contradictorii în presă, pe bloguri, precum şi pe reţelele sociale. Majoritatea internauţilor s-au pronunţat negativ în ceea ce priveşte obligativitatea studierii religiei în instituţiile preuniversitare de învăţământ. Vedeţi AICI una dintre numeroasele dezbateri la temă care, dinspre mass-media, a continuat pe bloguri şi pe reţelele de socializare. HN

Sursa imagine: prgabriel.wordpress.com


Blog | Ion Uruşciuc