EURASIA CONTINUA SA ATRAGA FONDURI PENTRU FINANTAREA CENTRELOR DE INFORMARE EUROPEANA



Cele doua Centre Interactive de Informare Europeana Europene "Pro-Europa" din Balti si Cahul vor continua sa fie finantate prin intermediul Fundatiei Eurasia, iar alte doua centre similare vor fi deschise la Comrat si intr-o resedinta de raion din nordul republicii.

Declaratia a fost facuta miercuri, la Balti, in cadrul sedintei de evaluare a proiectului "Crearea Centrului "Pro-Europa Balti" de catre Lucia Candu, coordonatorul Programului "Centre Interactive Europene" al Fundatiei Eurasia.

"Avand in vederea necesitatea informarii populatiei despre relatiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeana "Eurasia" va continua sa atraga fonduri pentru finantarea activitatii Centrelor "Pro Europa", a mai precizat Lucia Candu.

Potrivit aceleiasi surse, doua Centre Interactive Europene vor mai fi deschise in nordul republicii si la Comrat, UTA Gagauzia fiind o zona a republicii unde este atestat un nivel scazut de informare a opiniei publice privind politicile Uniunii Europene si intentia statului moldovean de a se integra in comunitatea europeana.

Centrele Interactive de Informare Europeana "Pro-Europa" din Balti si Cahul sunt create de Fundatia Eurasia Reprezentanta din Moldova si Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene din Republica Moldova, cu suportul financiar oferit de Agentia Suedeza pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala, Ministerul Regal al Afacerilor Externe al Norvegiei, Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala.


Sursa: DECA-press

Nota: Titlul original al articolului este "FUNDATIA EURASIA CONTINUA SA ATRAGA FONDURI PENTRU FINANTAREA CENTRELOR DE INFORMARE EUROPEANA EXISTENTE SI CREAREA ALTOR DOUA INSTITUTII SIMILARE NOI"