Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3867

Ministru Afacerilor Interne, dl Victor Catan deschide ușile tinerilor activi



altAstăzi, 21 aprilie 2010, ora 16:00, în incinta Ministerului Afacerilor Interne va avea loc o întîlnire a tinerilor parlamentari cu Ministrul de Interne dl. Catan Victor. Ideea unei vizite de studii și cunoasterea instituției a parvenit din partea tinerilor deputați, dat fiind faptul că această instituție este responsabilă de ordinea publică și menținerea relațiilor pozitive cu tineretul din Republica Moldova și societatea civilă.

În urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, majoritatea tinerilor și-au pierdut încrederea în aceasta instituție din cauza neprofesionalismului de care au dat dovadă colaboratorii MAI. Însă această atitudine nu poate să persiste în continuu. Generația actuală a tinerilor are nevoie de siguranța în ziua de maîine si încrederea în instituțiile de stat - este unul din factorii care pot contribui la această garanție.

Tinerii parlamentari doresc să cunoască mai bine activitatea MAI și totodată să se informeze la capitolul de responsabiliate socială a instituției date. Cunoașterea colaboratorilor responsabili va duce nemijlocit la o discuție, chiar și dezbateri privind unele aspecte ale cooperării MAI cu societatea civilă și în același moment, contribuirea acesteea la dezvoltarea politicii de tineret.

Parlamentul Tinerilor încearca să gasească acele valori pierdute ale societății noastre care merită a fi readuse la un nivel autoritar și respectuos. Aceasta va duce la recapatarea încrederii și readucerea profesionalismului instituției abilitate în pastrarea ordinii publice. Anume aceasta va spori interesul tinerilor specialiști de a lucra în aceasta instituție și de a contribui la îmbunatatirea calitatii serviciilor MAI.

Parlamentul Tinerilor reprezintă un Program Național ce este implementat și coordonat de către Institutul Tineretului Guvernator din Moldova în parteneriat cu Parlamentul Republicii Moldova, finanțat de către Ambasada SUA și Ambasada Olandei la Kiev.