338 tineri din 20 localităţi ale R. Moldova informaţi despre conceptul de voluntariat



338 tineri din 20 localităţi ale R. Moldova, pe parcursul lunii martie 2010, au fost informaţi despre conceptul de voluntariat. Acesta este principalul rezultat al atelierelor desfăşurate de către reprezentanţii Consiliilor Locale ale Tinerilor (CLT). Reprezentanţii CLT au desfăşurat aceste activităţi de informare în urma atelierelor de instruire de care au beneficiat aceştia din partea TDV.

În cadrul şedinţei cu reprezentanţii CLT desfăşurată vineri, 09 aprilie 2010, a fost realizată o evaluare a atelierelor de informare desfăşurate în cadrul localităţilor din care fac parte CLT şi a fost discutat mecanismul de implicare într-o activitate de voluntariat a CLT şi persoanelor informate despre conceptul de voluntariat.

Participanţii la şedinţă au relatat faptul că-n cadrul atelierelor defăşurate au reuşit să implice şi alţi actori din comunitate: primarul, preotul, coordonatorul adul al CLT, profesori, reprezentanţi ai ONG din localitate şi agenţi economici.  Aceşti actori ar putea să ofere suport în desfăşurarea activităţilor de voluntariat, care urmează a fi desfăşurate în localităţile din care fac parte CLT.

La această şedinţă a fost realizată şi o prezentare a celui mai mare eveniment de voluntariat din R. Moldova – Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) “Hai în gaşca voluntarilor!”. Participanţii au fost informaţi despre conceptul SNV, activităţile şi persoanele implicate în ediţiile precedente, precum şi detalii despre ediţia de anul acesta, în cadrul căreia se va promova voluntariatul corporatist.

În urma şedinţei, s-a decis ca fiecare din CLT va desfăşura în localităţile lor în perioada 23 – 30 aprilie o activitate de voluntariat cu implicarea tinerilor care au fost instruiţi în cadrul atelierelor de informare desfăşurate în luna martie. Activităţile care vor fi desfăşurate de către CLT vor fi incluse în Planul de acţiuni al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2010 “Hai în gaşca voluntarilor!”, reuşind astfel promovarea practicii de voluntariat în 20 localităţi din R. Moldova.

Această activitate este realizată cu suportul financiar al Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, cu co-finanţarea Fundaţiei Soros – Moldova şi Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională.

 

TDV Moldova