Iarmarocul de Caritate desfasurat la Cantemir



Pe data de 8 aprilie in incinta Casei de Cultură a or. Cantemir s-a desfăşurat Iarmarocul de Caritate, acţiunea organizată de AO "Pro-DeCo" cu scopul de colectare de fonduri, jucării pentru copii şi hainuţe pentru familii cu mulţi copii, copii cu dezabilităţi şi copii talentaţi din raionul Cantemir.

Motoul Iarmarocului a fost "Un cadou de Paşti pentru fiecare copil".

Iarmarocul a fost susţinut de Ministrul Sănătăţii dl. Vladimir Hotineanu, dl. Deputat în Parlamentul RM Ion Balan, Preşedintele raionului Cantemir dl. Andrei Malaşevschi, primarul s. Stoianovca Petru Malcov, compania Romfarm, filiala Cantemir SA "Moldtelecom", formaţia Gîndul Mîţei şi personal de Nicu Ţărna, echipa FC Zimbru şi personal de futbolistul Adrian Sosnovschi, Olga Tira şi managerul ei Sergei Orlov, Şcoala de Arte şi Centrul de Creaţie a Copiilor din or. Cantemir, directorul firmei de producţie "Pro-Dict" Ion Profir, alţi antreprenorii din raionul Cantemir şi locuitorii oraşului.

Momentul culminant al Iarmarocului a fost licitaţia cu strigare, în cadrul căreia au fost acumulate mijloacele financiare  în suma de 2370 de lei. Dintre loturile sau numarat monografia "Chirurgie" semnata de Ministrul Hotineanu şi cumparata de dl. Sergiu Moscalciuc cu suma de 700 lei, dar şi mingea de fotbal cu semnaturile echipei Zimbru cumparata de catre dl. Deputat Balan Uon cu suma de 570 de lei.

În cadrul Iarmarocului au fost donate:
mijloace financiare şi fructe uscate în suma de 2570 de lei de către dl Ion Balan; un frigider pentru familia Stîngu de către primarul s. Stoianovca dl. Petru Malcov; calculatorul pentru copilul cu dezabilităţi Constantin Paruş de către Anatol Răcilă - directorul Teatrului Naţional din or. Bălţi; 9 stere de lemn pentru foc pentru gradiniţele din raion de către Ocolul Silvic Cociulia şi Baimaclia; geamul modern pentru gradiniţa de copii din s. Hîrtop de către directorul firmei "Pro-Dict" dl. Ion Prifir şi alte donaţii de mijoace financiare, jucării pentru copii şi hainuţe.

Asociaţia pentru Dezvoltarea Comunitară "Pro-DeCo" exprimă sincera mulţumire tuturor participanţilor la Iarmaroc din partea fondatorilor şi persoanilor ajutate pentru sprijinul, încrederea şi suportul acordat.

Articol adaugat de: Dumitru Rusu