GRUPURI DE INITIATIVA DIN REGIUNEA DE NORD A MOLDOVEI AU FINALIZAT PROIECTE DE DEZVOLTARE LOCALA

Astazi, reprezentantii a 6 grupuri de initiativa din diverse localitati ale raioanelor Falesti, Sangerei, Rascani si Floresti, care au finalizat cu succes proiecte finantate de USAID, au fost distinsi cu diplome de merit in cadrul unui eveniment de totalizare al Programului de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor din Republica Moldova, releva DECA-press.

Prin implementarea celor 6 proiecte in valoare totala de peste 1,3 milioane lei, Programul de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor a facut posibil accesul populatiei din regiune la servicii publice mai bune. Prin realizarea acestor proiecte comunitare, au fost solutionate probleme ce tineau de reparatia unor portiuni de drum, reparatia capitala a gradinitelor, instalarea sistemelor de incalzire in institutii de invatamant etc.

Proiectele de educatie civica a electoratului au motivat grupurile sociale defavorizate sa participe activ la alegerile locale din 2007. "Aceste proiecte nu numai ca au solutionat probleme stringente ale comunitatilor, ci au si creat oportunitati ca cetatenii sa cunoasca si aplice in practica principiile unei societati democratice", a declarat pentru DECA-press Igor Mironiuc, coordonatorul Centrului regional IREX-CPP Balti.

Pana in prezent, programul a acordat comunitatilor de pe tot teritoriul Republicii Moldova 125 granturi cu o valoare totala de peste 20 milioane lei, iar 54 de proiecte sociale si de infrastructura au fost finalizate.

Programul de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor (CPP) este un program de cinci ani, finantat de Guvernul SUA prin intermediul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si administrat de Consiliul pentru Cercetari si Schimburi Internationale (IREX). Scopul CPP este de a contribui la dezvoltarea institutiilor democratice din Republica Moldova.

Sursa: DECA-press