Prima sedinta YAP (Youth Advisory Pannel/ Consiliu de Coordonare al Tinerilor) a fost un Succes!



Simbata, 27 martie 2010, in incinta sediului UNFPA, Fondul ONU pentru Populatie, a avut loc prima sedinta a Echipei de Coordonare a Activitatilor Y-PEER. 

Echipa de Coordonare a Activitatilor Y-PERR este un consiliu de tineri care are ca scop coordonarea activităţilor tinerilor în cadrul reţelei Educatorilor de la Egal la Egal, Y-PEER Moldova., constituita din tineri aleşi de către reţeaua de educatori de la egal la egal la nivel de raion, Tineri activi în reţea şi Focal Points, Y-PEER Focal Point in Charge.

Pe parcursul sedintei Y-PEER-istii au discutat planul de actiune Y-PEER pentru 2010. Care presupune campanii, concursuri, organizarea Festivalului de Teatru Social cit si mentinerea web site-ului Y-PEER Moldova etc.

De asemenea tinerii si-au stabilit niste asteptari si obiective. De a avea un mediu favorabil pentru adolesenti si tineri in ceea ce priveste Sanatatea Reproductive si Drepturile Sexual reproductive (SDSR), de a consolida capacitatea prestatorilor de sevicii SDSR, inclusiv educatia prietenoasa in ceea ce priveste sanatatea reporductiva si consiliere. Un alt obiectiv foarte important este ca adolescentii si tienrii sa aiba acces liber la aducatie si servicii SDSR.

La finalul sedintei Y-PEER-istii au primit certificatul de Focal Point Regional (Lider regional al Retelei Y-PEER Moldova, oferindu-le dreptul de a participa la trainingurile nationale, de a participa la procesul de luare a deciziilor si la elaborarea planului de lucru Y-PEER etc.

Mentionam ca Y-PEER, Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal, reprezintă o inițiativă inovativă, complexă, pentru tineri care se afla sub egida UNFPA, Fondul ONU Pentru Populație (www.unfpa.md). Y-PEER este o rețea compusă din mai mult de 500 organizați non profit , neguvernamentale și guvernamentale; peste 5 000 de tineri din întreaga lume sunt membri ai acestei rețele. Acești tineri lucrează în mai multe domenii ce țin de sănătatea și drepturile sexual reproductive ale tinerilor. Rețeaua este susținută la nivel național și regional de mai mulți parteneri precum: MTV-Staying Alive, FHI, Youth NET, USAID, UNAIDS, WHO, UNICEF, UNESCO, WB, UNODC.