STUDENTI EUROPENI PARTICIPA LA UNIVERSITATEA DE VARA "MOLDOVA IN CONTEXTUL VECINATATII UE"



Universitatea de Vara "Moldova in contextul vecinatatii Uniunii Europene (UE)" se va desfasura la Chisinau, in perioada 26 iulie - 8 august. Evenimentul, aflat la a zecea editie, a fost organizat de catre Asociatia Studentilor Europeni AEGEE-Chisinau (Association des Etats Generaux des Etudiants de l'Europe).

Olga Rosca, coordonatorul Universitatii de Vara, a declarat pentru Agentia INFOTAG ca Universitatea va antrena 25 de studenti din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Cehia, Polonia, Spania, Italia, Ungaria, Romania, Franta, "care doresc sa cunoasca noul vecin al UE - R.Moldova". "Scopul Universitatii de Vara este de a oferi studentilor europeni posibilitatea sa afle cit mai multe despre Moldova si de a promova o imagine favorabila tarii peste hotare", a spus sursa citata.

In cadrul Universitatii de Vara vor fi organizate grupuri de lucru, seminare, dezbateri, vizite la Orheiul Vechi, Trebujeni, Tiraspol, la fabrica de vinuri "EverVin" din Suruceni. Studentii europeni vor achita o taxa de participare de 160 euro, celelalte cheltuieli fiind suportate de catre sponsori.

INFOTAG precizeaza: AEGEE este un forum european al studentilor, constituit in anul 1985, la Paris. In prezent, AEGEE numara circa 15 mii membri in peste 270 de orase din Europa.

Sursa: INFOTAG