UNION FENOSA şi Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „GUTTA-CLUB” lansează un apel de aderare la iniţiativa globală Ora Planetei



Consumul nejustificat de energie, respectiv producerea în exces a acesteia, este una din cauzele schimbărilor climaterice forţate,  resimţite tot mai mult pe Planetă. Problema se agravează an de an deoarece încă nu toţi locuitorii Terei  realizează pe deplin consecinţele şi necesitatea adoptării unor măsuri urgente şi eficiente pentru evitarea posibilului dezechilibru ecologic. Republica Moldova este o ţară mică în comparaţie cu marele state ale lumii, totuşi consumul său de energie s-a majorat esenţial în ultimul deceniu. Cererea crescândă conduce inevitabil la mărirea capacităţii de generare, aceasta având un impact negativ asupra mediului prin eliminările de carbon şi noxe.

Î.C.S. „RED UNION FENOSA”S.A. promovează atât individual, cât şi în colaborare cu reţeaua locală a Pactului Global şi ONG-urile de profil mai multe iniţiative cu caracter de protejare a mediului, inclusiv prin responsabilizarea consumului de energie. Este în derulare un amplu program de promovare de către întreprindere a eficienţei energetice, care constă în popularizarea măsurilor practice de economisire a energiei, respectiv de minimalizare a impactului negativ asupra mediului.

Acţiunea Ora Planetei, iniţiată în 2007 de World Wildlife Fund (WWF) în Sidney (Australia) armonizează perfect cu planul de eficienţă energetică al Î.C.S. „RED UNION FENOSA”S.A., motiv pentru care administraţia întreprinderii a luat hotărârea de a se solidariza cu milioanele de persoane care pledează pentru un mediu mai curat.

În acest context Î.C.S. „RED UNION FENOSA” S.A. lansează un apel către clienţii săi, invitându-i să adere  la  acţiunea dată şi să-şi demonstreze ataşamentul prin deconectarea voluntară şi rezonabilă a aparatelor, corpurilor de iluminat şi a instalaţiilor consumatoare de energie electrică timp de 60 de minute, sâmbătă, 27 martie, ora 20.30, manifestându-şi astfel susţinerea  iniţiativei de sensibilizare a populaţiei de pe mapamond privind fenomenul efectului de seră. Iniţiativa  este susţinută de Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „GUTTA-CLUB”, care deja al doilea an participă în comun cu RED UNION FENOSA la acţiunile de promovare a scopurilor enunţate. Prin solidarizarea cu acţiunea Ora Planetei RED UNION FENOSA şi GUTTA CLUB transmit un mesaj clar privind posibilitatea implicării fiecăruia în activităţi de salvgardare a planetei, contribuind cu „un mic ajutor pentru o lume mai buna”. Să protejăm Planeta cu toată energia noastră!

Demarând cu 2 milioane de persoane în 2007, care au participat pentru prima dată în Sydney (Australia) la Ora Planetei, în 2008 numărul acestora a depăşit 50 de milioane, iar în 2009 Ora Planetei  a implicat 1 miliard de persoane în peste 1000 de mari oraşe ale lumii. WWF este una dintre cele mai mari şi respectate organizaţii de menţinere a mediului, cu peste 5 milioane de susţinători şi cu o reţea globală activă în peste 100 de ţări. Scopul WWF este de a opri degradarea mediului natural al planetei şi de a construi un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura, prin menţinerea diversităţii biologice a planetei, asigurându-se că utilizarea resurselor naturale ce se reînnoiesc este durabilă, şi promovând reducerea poluării şi a consumului iresponsabil de resurse.

Departamentul Comunicare
Î.C.S. „RED UNION FENOSA” S.A.

Centrul Republican pentru Copii şi Tineret
„GUTTA-CLUB”

 

http://www.ufmoldova.com