Campania „Sănătatea mea - responsabilitatea mea”: o invitație la implicare personală și colectivă



Ce înseamnă să fii responsabil pentru sănătatea ta? De ce deciziile care le iei influențează sănătatea ta și a celor din jur? Cum poți contribui la o comunitate mai sănătoasă și implicată?

Asociația Obștească „CASMED” lansează Campania de informare și sensibilizare „Sănătatea mea – responsabilitatea mea”.

 

Campania „Sănătatea mea - responsabilitatea mea” se va desfășura în perioada 1 februarie – 30 aprilie 2024 și își propune să informeze și sensibilizeze cetățenii de diferite vârste spre adoptarea și practicarea comportamentelor și atitudinilor responsabile față de sănătatea proprie și a celor din jur. Campania vine să promoveze în rândul cetățenilor mesajul că sănătatea este o responsabilitate personală și colectivă, iar calitatea serviciilor medicale depinde de fiecare din noi, ca pacient.

Subiectul responsabilității față de sănătate va fi abordat public în cadrul campaniei prin implicarea grupurilor și asociațiilor de pacienți, elevilor și tinerilor, instituțiilor de învățământ, ONG-urilor, instituțiilor medicale, grupurilor de seniori, precum și companiilor private și mass-media.

Pe durata campaniei vor fi organizate activități la nivel național și regional atât în format online (concursuri cu premii, quiz-uri, concurs de scurtmetraje pentru tineri, webinare și distribuire de materiale informative pe subiecte de sănătate) cât și activități interactive, printre care tururi cu bicicleta, evenimente sportive, concursuri intelectuale, proiecție de film, cluburi de dezbateri, quest-uri, ș.a.

„Sănătatea mea - responsabilitatea mea” reprezintă un apel la acțiune pentru fiecare cetățean să își asume un rol activ în gestionarea propriei sănătăți și să pună umărul la crearea unei comunități mai sănătoase și mai implicate.

 

Vă puteți alătura la Campania „Sănătatea mea – responsabilitatea mea”:

  • postând pe rețelele de socializare mesaje, postări sau fotografii cu tema campaniei, cu hashtag-ul #ÎmiPasădeSănătate;
  • participând la concursurile și inițiativele din cadrul campaniei;
  • distribuind materialele campaniei publicate pe rețelele de socializare ale AO „CASMED”, utilizând hashtag-ul #ÎmiPasădeSănătate;
  • împărtășind pe rețelele de socializare exemple personale prin care aveți grijă de sănătatea proprie, dar și a celor din jur, folosind hashtag-ul campaniei #ÎmiPasădeSănătate;
  • împărtășind informațiile și mesajele campaniei cu familia, prietenii și comunitatea pentru a extinde impactul acestei inițiative.

Pentru mai multe informații despre campanie urmăriți pagina Facebook și Instagram ale AO „CASMED” sau contactați organizatorii: Livia Golovatîi, coordonator de proiect AO CASMED”, 069834207, email: casmed.SAccproject@gmail.com

 

Campania de informare și sensibilizare „Sănătatea mea – responsabilitatea mea” este organizată în cadrul proiectului „Echitate în sănătate prin responsabilizare socială”, implementat de Crucea Roșie din Elveția, în parteneriat cu Asociația Obștească „CASMED” și Asociația Obștească „HOMECARE”, cu suportul financiar al Guvernului Elveției.

Articol adaugat de: Echitate în sănătate