"Laika" apără maidanezii



Decizia Primăriei municipiului Chişinău de a eutanasia câinii vagabonzi este o crimă. De această părere sunt reprezentanţii Fundaţiei de protecţie a animalelor “Laika”, dar şi mai mulţi locuitori ai capitalei, care spun că au găsit maidanezi otrăviţi chiar în faţa caselor.

Reprezentanţii Fundaţiei “Laika” susţin că sunt contactaţi zilnic de locuitorii Chişinăului care se plâng că găsesc cadavre de câini chiar în faţa blocurilor de locuit. Oamenii nu salută felul în care decurge Campania de sterilizare a maidanezilor, lansată de autorităţile locale. 

Potrivit reprezentantului fundaţiei "Laika", Diana Manole, pot fi găsite soluţii umane. "De exemplu, sterilizarea în masă a animalelor şi formarea unui azil care ar putea să adăpostească aceşti câini, măcar de la început, de unde oamenii ar putea să îi ia în familie”, spune Manole. 

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, susţine că primăria a oferit deja un spaţiu pentru amenajarea unui azil pentru câini, dar nu precizează când vor începe lucrările. 

Oamenii au însă altă părere. Ei spun că serviciul Autosalubritate se ocupă de omorârea câinilor, iar veterinarii confirmă că aceştia mor din cauza unor preparate medicale.

Pentru a opri masacrul maidanezilor, reprezentanţii Fundaţiei “Laika” promit ajutor în procesul de sterilizare a animalelor. Această organizaţie este singura care găzduieşte câinii vagabonzi într-un azil din comuna Ciorăscu.

 

http://www.jurnal.md