TINERE DIN CIGIRLENI SI CARBUNA BENEFICIAZA DE INSTRUIREecorazenigtz.jpgIn perioada iulie - septembrie, ONG "Eco-Razeni", Centrul Comunitar de Acces la Informatie si Instruire in parteneriat cu Biroul de Cooperare Tehnica a Germaniei GTZ demareaza proiectul: "Utilizarea calculatorului in activitati de secretariat. Oportunitati de angajare in cimpul muncii pe Internet". Curs de instruire in domeniul noilor tehnologii informationale a tinerelor femei din localitatile Cigirleni si Carbuna.

Gasim importanta si oportuna desfasurarea unor activitati informativ-instructive in domeniul formarii abilitatilor de lucru cu calculatorul in scopul sustinerii integrarii socio-economice a tinerelor femei din localitatile Cigirleni si Carbuna - localitati cu un numar de populatie scazut, indepartate semnificativ de centrele urbane, fara acces la caile moderne de informare si comunicare, cu o posibilitati economice putin valorificate.

Proiectul are drept obiectiv principal instruirea a 18 tinere femei din doua localitati in domeniul calculatorului. Tinerele vor cunoaste calculatorul si vor avea posibilitatea sa invete anumite elemente de secretariat, astfel incit cunostintele capatate la curs sa aiba aplicare practica imediata. Element important in procesul de instruire consta in crearea de abilitati practice pentru utilizarea calculatorului in domeniul secretariatului. Astfel tinerele vor cunoaste modalitati de redacatarea corecta a documentelor(scrisori, Cv-uri, cereri, ) necesare in cadrul administrarii publice locale, vor studia resursele internet cu privire la paginile web ale administratiei de stat, vor identifica resurse Internet pentru gasirea de posturi de munca si continuare de studii.