Este semnat Acordul de parteneriat privind implementarea Programului ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni” pentru perioada 2024-2026



366605922În temeiul Deciziei Consiliului Raional Ialoveni nr. 3/1 din 25 mai 2023, domnul Mihail Silistraru, Președintele raionului Ialoveni și domnul Sergiu Gurău, Directorul executiv al Asociației Obștești ,,Eco-Răzeni”, au semnat Acordul de parteneriat privind implementarea Programului raional ,,Fondul pentru tineri Ialoveni” în perioada 2024 – 2026.

Partenerii au semnat acordul și au adus la cunoștință următoarele activități ale programului, celor 30 de tineri și tinere din zece localități ale raionului, care au participat la Școala de vară ,,De la hobby la carieră”, ce s-a desfășurat în perioada 09 – 10 august 2023, în incinta Complexulului Turistic Costești, cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului.

Conform Programului de dezvoltare a politicilor de tineret ale raionului Ialoveni pentru anii 2022 – 2026”, aprobat prin Decizia Consiliului Raional Ialoveni nr. 6/2 din 11 noiembrie 2021, Prioritatea I ,,Sporirea activismului civic al tinerilor”, administrația raionului Ialoveni și A. O. ,,Eco-Răzeni” au convenit ca în perioada 2024 – 2026 să fie organizate 6 runde de granturi mici pentru echipele de tineri și tinere, câte 2 runde anual, precum și atelierele de instruire în scrierea proiectelor, pentru a oferi susținere financiară proiectelor mici de dezvoltare comunitară ce vor fi realizate de consiliile locale ale tinerilor, consiliile elevilor și grupurile de inițiativă civică din localitățile raionului.

Domnul Mihail Silistraru, Președintele raionului Ialoveni, a subliniat că, avem temeiul de a asigura suportul necesar pentru continuitatea activităților Programului raional ,,Fondul pentru tineri Ialoveni” deoarece ne bucură rezultatele frumoase ale celor peste 500 de proiecte realizate de către echipele de tineri și tinere din cele 25 de localități ale raionului, în decursul celor 26 de runde de granturi mici, desfășurate în perioada 2010 – 2023.

Domnul Sergiu Gurău, Directorul executiv al  Asociației Obștești ,,Eco-Răzeni”, a evidențiat faptul că, partenerii Programului raional ,,Fondul pentru tineri Ialoveni” își vor consolida eforturile pentru a continua să organizeze încă 6 runde de granturi mici în următoarea perioadă 2024 – 2026, pentru a valorifica potențialul creator al tinerei generații, pentru a încuraja echipele de tineri și tinere ca să iniţieze proiecte prin care să aducă beneficii comunităţii în care locuiesc şi, în acelaşi timp, să-şi dezvolte abilităţile personale de management financiar, de liderism şi de comunicare.

În scopul sporirii activismului civic al echipelor de tineri și tinere care accesează oportunități de dezvoltare personală și participă activ la dezvoltarea durabilă a comunității, inclusiv la procesul decizional local prin scrierea și implementarea proiectelor mici, în parteneriat cu actorii sociali, Programul raional ,,Fondul pentru tineri Ialoveni” este implementat din anul 2010 de partenerii: Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni” și Consiliul Raional Ialoveni, cu suportul financiar al Fundației Est-Europene din Moldova, din resursele Suediei.

Textul integral al Acordului de parteneriat poate fi consultat AICI.