Lecţia publică de la Pohrebea



Douăzeci de tineri din Pohrebea au participat sâmbata trecută la o lecţie publică moderată de participanţii proiectului „Tinerii lideri pentru o educaţie democratică”.

Tinerii din Pohrebea s-au adunat în incinta casei de cultură din localitate pentru a participa la o lecţie publică despre democraţie şi drepturile omului. Moderatorii lecţiei, participanţi ai proiectului „Tinerii lideri pentru o educaţie democratică” au vorbit celor prezenţi despre democraţie şi valorile acesteia, instituţiile democratice şi importanţa lor într-un stat de drept.La fel, s-a discutat despre importanţa implicării civice şi rolul tinerilor în dezvotarea democraţiei în ţara noastră.

După ce moderatorii discutat cu tinerii participanţi despre drepturile omului, ei au fost împărţiţi în câteva echipe şi s-au organizat dezbateri pe temele: dreptul la eutanasie, pedeapsa cu moartea şi legalizarea prostituţiei în Republica Moldova. Dezbaterile au avut ca scop promovarea toleranţei tinerilor faţă de semenii săi.

Spre finalul lecţiei au avut loc diferite jocuri energizante şi au fost împărţite materiale informative, puse la dispoziţie de Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova.

Lecţia publică a avut loc în cadrul proiectului „Tinerii lideri pentru o educaţie democratică”, implementat de către Institutul pentru Studii Politice şi Educaţie Democratică, în pareneriat cu Asociaţia Obştească „Tinerii din Stânga Nistrului”, cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova


IPSED