ProActiv - un proiect modern de promovare a obiceiurilor sănătoase în rândul copiilor și adolescenților din Republica Moldova



A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE anunță demararea proiectului “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: PROACTIV” finanțat de Compania Națională de Asigurări în Medicină”.

Proiectul ProActiv se va desfășura pe parcursul a 7 luni la nivel național și va contribui la modernizarea și regândirea procesului de promovare a obiceiurilor sănătoase prin racordarea acestuia la necesitățile beneficiarilor precum și sporirea nivelului de conștientizare și încurajare a adolescenților și tinerilor să adopte o obiceiuri sănătoase prin implementarea celor mai noi, utile și interactive instrumente de formare.

Beneficiile acestui proiect naţional sunt cu atât mai mari, cu cât participanţii la proiect vor avea şanse sporite să fie integrați în activități interactive, utile și practice, ca urmare a asigurării capacităților și a oportunităților în formarea modului sănătos de viață precum și dezvoltării competențelor specifice în practicarea regulată a activității fizice și adoptarea obiceiurilor alimentare sănătoase.

În cadrul proiectului vor fi realizate următoarele:

1) prezentarea națională a pachetului educațional elaborate în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, USMF „Nicolae Testemițanu”, etc. (august 2023);

2) desfășurarea sesiunilor de formare interactivă la modulul Promovarea sănătății prin alimentație chilibrată și activitate fizică (august-septembrie 2023);

3) distribuirea materialelor educaționale și promoționale realizate în cadrul proiectului către parteneri (septembrie-octombrie 2023);

4) posibilitatea Partenerilor de participare în cadrul Concursului “PROACTIV” (septembrie-noiembrie 2023).

(2) asigurarea capacității și a oportunităților în formarea deprinderilor de viață sănătoasă la tineri pentru integrarea lor pe piața educației și a muncii și dezvoltarea competențelor specifice angajării.

Proiectul ProActiv va contribui la completarea acțiunilor de promovare a modului sănătos de viață în rândul tinerilor din Republica Moldova.

--------

Acest material este elaborat în cadrul proiectului “Dezvoltarea rezilienței la tinerii din Republica Moldova prin formarea obiceiurilor alimentare sănătoase și de adoptare a modului activ de viață: PROACTIV” realizat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE cu suportul financiar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

-------

 

Detalii: Comunicat

proiectcnam2023@gmail.com

 

Proactiv