COALITIA ANTI-DISCRIMINARE DISCUTA PROIECTUL DE LEGE



Astazi 12 iulie la ora 11:00 la sediul misiunii OSCE din Republica Moldova a avut loc o discutia ce tine de Coalitia Anti-Discriminare. La aceasta sedinta au fost prezenti membrii Coalitiei, inclusiv CNTM, si reprezentantii misiunii OSCE in Republica Moldova.

In cadrul intilnirii a fost discutat draftul legii privind Prevenirea si Combaterea Discriminarii in Republica Moldova.

Deasemenea a fost discutat problema aderarii altor ONG-uri in componenta Coalitiei. Asfel pina la finele saptaminii viitoare mebrii Coalitiei vor realiza agenda pentru sezonul de vara, precum vor trimite un pachet de informatii ONG-urilor interesate de aceasta lege.

Coalitia Non-Discriminare are drept scop implementarea proiectului "Promovarea politicilor non-discriminatorii in Republica Moldova".

Scopul proiectului consta in promovarea si adoptarea politicilor non-discriminatorii, precum si a practicilor pozitive internationale compatibile pentru Moldova, prin
intermediul mai mult activitati pentru diferite categorii de persoane vizate.

Durata proiectului este de 9 luni si se realizeaza gratie suportului finaciar oferit de Comitetul Helsinki din Suedia si Institutul Societatii Deschise (Budapesta) in colaborarea stransa cu misiunea OSCE din Moldova.