Asociația Studenților Basarabeni Craiova Fața in Fața cu Mass-Media Vest-Europeana



altAsociatia Studentilor Basarabeni din Craiova a fost reprezentata prin  Cupcea Radu si Ciubotaru Stefan in inima Ardealului, orasul Cluj-Napoca in cadrul trainingul : Workshop”Journalism Beyond Borders”.

La initiativa GIB Cluj in data de 19-21 februarie sa organizat trainingul : Workshop”Journalism Beyond Borders. Trainingul a permis implicarea studentilor basarabeni din 12 orase din Romania. Studentii  basarabeni marturisesc ca au ramas intuziasmati de informatiile primite ce  privesc  tehnicile si metodele aplicate in jurnalismul din Uniunea Europeana, si in special cel elvetian.

Invitatul de onoare si  trainner  a fost jurnalistul Sven Gallinelli redactor de stiri “Neue Luzerner Zeitung” Lucerne, Elvetia. Sven Gallinelli  a prezentat cultura elvetiana punand accent pe implicarea tinerilor in jurnalism, posibilitatile care le ofera sistemul elvetian si noile tendinte in jurnalism si deasemenea parametrii care trebuie respectati in cadrul unei publicatii. Din experienta de jurnalistprofesionist nu a ezitat sa  dezvaluie cateva secrete din arta jurnalistica, cum ar fi: alegerea unui titlu, structurarea unui articol, efectuarea cercetarilor jurnalistice si punerea in practica a unor metode pentru un rezultat eficient s.a. A prezentat cum este corect sa iei un interviu si care sunt tainele acestuia, a explicat care este deosebirea dintr-o fotografie jurnalistica si una obisnuita. Deasemena ne-a indrumat sa respectam cu strictete  normele de redactare a uniu text (jurnalistic, artisic, documentar, politic, monden s.a.)

Pe langa ospitalitatea si atentia deosebita a basarabenilor din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj cei doi membrii  ai asociatiei noastre s-au ales cu cate o diploma de participare dar si cu o experienta aleasa care o vor implementa  in  articolele si publicatiile  site-ului si a revistei ‘’Liga Studentilor Basarabeni din Romania’’.

Sursa: http://basarabenicraiova.wordpress.com/