Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 4395

Beneficiarii Programului CPP unesc 16 comunităţi într-o competiţie sportivă din oraşul Grigoriopol



Peste cincizeci de sportivi din 16 localităţi se vor întrece în forţă la campionatul de lupte libere din oraşul Grigoriopol. Astfel tinerii vor promova un mod activ de viaţă şi vor accentua importanţa practicării zilnice a sportului. Iniţiativa de organizare a campionatului aparţine lui Iurii Coica, directorul şcolii sportive din Grigoriopol, în colaborare cu Svetlana Zaharcenco, directoarea Casei de Cultură din satul Crasnaia Gorca. Cu ajutorul financiar al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), prin intermediul Programului de Dezvoltare Participativă a Comunităţilor (CPP), administrat de Consiliul pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale (IREX), Iurii Coica a iniţiat un proiect de renovare a centrului sportiv din oraşul Grigoriopol. Svetlana Zaharcenco implementează proiectul de renovare a sălii mici şi achiziţionare de echipament sportiv pentru Casa de Cultură raională. Organizarea în comun a campionatului va intensifica colaborarea dintre locuitorii raionului Grigoriopol implicaţi în programul CPP, la fel şi dintre centrele sportive din cele 16 localităţi (Chişinău, Tiraspol, Bender, Dubăsari, Cahul, Căuşeni ş.a.) Evenimentul se va desfăşura sâmbăta, pe 20 februarie, 2010, cu începere la ora 9:00 în incinta Casei de Cultură din satul Crasnaia Gorca. La campionat au fost invitaţi reprezentanţii Administraţiei Publice Locale din Grigoriopol şi Tiraspol, agenţi economici, părinţi, elevi, veterani ai sportului, reprezentaţii IREX-CPP, jurnalişti şi locuitori ai oraşului.

Cetăţenii care s-au implicat în implementarea celor două proiecte sunt puternic motivaţi pentru a identifica oportunităţi de depăşire a dificultăţilor cu care se confruntă tinerii. În căutarea unui partener de încredere, Iurii Coica a apelat la ajutorul colegilor săi din Crasnaia Gorca, care cu amabilitate i-au oferit sprijinul necesar. Parteneriatul format între grupurile de implementare demonstrează că mobilizarea cetăţenilor şi cooperarea poate duce la rezultate semnificative în motivare tinerilor de a practica sportul.

De la începutul activităţii sale în anul 2004, Programul de Dezvoltare Participativă a Comunităţilor (CPP) a realizat 285 de proiecte. 

Data desfăşurării evenimentului: 20 februarie, 2010, ora 9:00, în incinta Casei de Cultură din satul Crasnaia Gorca