Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova anunță lansarea procesului de elaborare a Cărții Albe privind viitorul tinerilor din Republica Moldova pentru anul 2023



Rețeaua Națională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova anunță lansarea procesului de elaborare a Cărții Albe privind viitorul tinerilor din Republica Moldova pentru anul 2023.

Carta Albă este un document informațional îndelungat care demonstrează expertiză, evidențiază problemele pe care le identifică tinerii din Republica Moldova și oferă soluții specifice pentru depășirea lor. De asemenea, Carta Albă este menită să ajute factorii de decizie la nivel central și local, precum și sectorul de tineret să înțeleagă provocările actuale ale tinerilor și pune bazele elaborării noilor programe/planurilor de acțiuni în susținerea tinerei generații.

RNCLTM inițiază acest proces pentru a identifica viziunile și așteptările tinerilor pe diferite domenii precum antreprenoriat, modul sănătos de viață, educație și formare, petrecerea timpului liber, angajarea în câmpul muncii, participarea tinerilor, etc. Astfel, Carta Albă privind viitorul tinerilor din Republica Moldova va contribui semnificativ la elaborarea politicilor/programelor centrate pe tineri, care sunt bazate pe necesitățile reale și viziunile tinerilor.

RNCLTM invită tinerii, organizațiile, instituțiile, consilii ale tinerilor, grupurile de inițiativă, prestatorii de servicii pentru tinerii, precum și donatorii interesați să adere la procesul de elaborare a celui mai important document ce pune bazele realizării visului fiecărui tânăr din țară.

Comunitatea RNCLTM așteaptă ca acest document să prevadă cele mai bune și inovative soluții pentru a realiza viitorul ideal pentru tinerii din Republica Moldova.

Formularul de înscriere poate fi completat până la data de 30 ianuarie: https://forms.gle/2yHWAWKeE91h9TQt9