Asociatia Studentilor Basarabeni Craiova in sedinta cu Uniunea Nationala a Studentilor din Romania



altConducerea Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), alaturi de reprezentantii organizatiilor din tara,  s-au reunit la Craiova, intr-o extraordinara sedinta de lucru, printre participanti numarandu-se si Asociatia Studentilor Basarabeni Craiova. Evenimentul care s-a desfasurat sambata, 13 februarie, in incinta Facultatii de Mecanica a fost organizat de dl. Ionut Dumitrache, in calitate de presedinte al Organizatiei Studentilor din Facultatea de Mecanica. Un rol important in desfasurarea cu success a reuniunii l-a avut domnul profesor  univ. dr. Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii din Craiova, domnia sa fiind delegat in raporturile cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în Consiliul Naţional al Rectorilor şi în organismele internaţionale la care Universitatea este afiliată.

Tin sa mentionez ca UNSR reprezinta la nivel national 53 de asociatii studentesti cu un numar de 250 000 de studenti. Din Universitatea din Craiova, 15 asociatii studentesti fiind reperezntate la nivel national de UNSR.

Tematica intalnirii s-a axat pe urmatoarele aspecte:alt

-         discutarea si punerea in dezbatere privind noul proiect de lege a educatiei

-         propuneri de proiecte studentesti care vor fi demarate la nivel national

-         punerea in aplicare la nivel national a chestionarului cu tematica ‘’Nevoile Studentesti’’

Asociatia Studentilor Basarabeni din Craiova (ASBC) si Asociatia Studentilor si Elevilor  Basarabeni din Bucuresti (ASEB) au venit cu urmatoarele propuneri:

-         Colaborarea UNSR-ului cu asociatiile studentesti din  R.Moldova prin diferite proiecte, schimb de experinta, dialog, parteneriat

-         Conceperea unui chestionar cu tematica  „nevoile studentilor straini in Romania”, urmand a fi implimentat la nivel national in cel mai scurt timp.

Ne-a bucurat prezenta conducerii UNSR si a presedintilor asociatiilor studentesti, prin faptul ca ca au dat dovada de optimism, initiative, activitate si voluntariat pentru dezvoltarea si promovarea tanarului student in societatea romana cat si la nivel international.

Motroi Ludmila

Sursa : http://basarabenicraiova.wordpress.com/