Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 4083

O noua actiune de binefacere in UTA Gagauzia



Liga de Tineret din Comrat cu suportul Centrului Serviciului European de Voluntariat din Moldova au desfasurat o noua actiune de binefacere in cadrul actiunii “Familie Prospera”. De data aceasta voluntarii din Gagauzia impreuna cu voluntari din mai multe tari europene au luat in vizor 15 familii social-vulnerabile din Muncipiul Comrat.

Listele persoanelor care au nevoie de ajutor au fost oferite de autoritatile locale si asistentii sociali din localitate. In mod prioritar, voluntarii au decis sa ajute orfanii, familiile cu multi copii si familiile in care unul dintre parinti lipseste. Olga Ceaiuc, Coordonatorul Ligii de Tineret din Comrat a declarat ca o parte semnificativa din donatii au fost facute de elevi care de cele mai multe ori donau jucarii, carti si haine.

“Multumim tuturor celor care nu au ramas indiferenti fata de problemele altora si au gasit forta spirituala si timp sa faca mai frumoasa viata copiilor din familiile social defavorizate. De asemenea, dorim sa multumim celor care ne-au telefonat sau au venit direct la noi sa ne povesteasca despre copii “mai tristi” ai vecinilor sau rudelor”, a subliniat coordonatorul Ligii de Tineret din Comrat, Olga Ceaiuc.

Un rol nu mai putin important la realizarea actiunii l-a avut Centrul Serviciului European de Voluntariat din Moldova. Impreuna cu cei locali, voluntarii din tarile Uniunii Europene au organizat o festivitate pentru copii din Comrat.

“Insasi idea de voluntariat consta in servirea dezinteresata a societatii. Din acest motiv actiunile organizate de Liga de Tineret din Comrat s-au pliat perfect valorilor pe care le promovam. In limitele posibilitatilor planuim sa continuam aceasta frumoasa traditie de a ajuta familiile social-vulnerabile” – a mentionat directorul Centrului, Igor Gavrilov.