Asociatia Studentilor Basarabeni din Centrul Universitar Craiova s-a Facut Cunoscuta la Nivel International



altSub patronajul Asociatiei Studentilor din cadrul Facultatii de Fizica Craiova, in data de 16.decembrie 2009, a avut loc o ampla reuniune la nivel international, Asociatia Studentilor Basarabeni din Craiova fiind invitata sa ia parte la dezbateri.

Evenimentul care s-a desfasurat in incinta Casei Studentilor, a avut drept scop intrunirea asociatiilor studentesti din diferite tari din Uniunea Europeana cat si din afara ei. Cu acest prilej, Asociatia Studentilor Basarabeni din Craiova s-a facut cunoscuta la nivel international, ocazie cu care s-a pus in discutie posibilitatea intensificarii raporturilor de colaborare in scopul derularii unor proiecte comune. La masa rotunda au participat asociatii studentesti din Letuania, Letonia, Turcia, Bulgaria, Italia, Germania, America, dar si asociatiile locale din Craiova care si-au facut cunoscut statutul si proiectele realizate pana acum. Printre subiectele dezbatute s-a remarcat ingrijorarea  fata de incalzirea globala, cat si alte probleme care ne sunt commune si ne afecteaza in aceeasi masura, altindiferent de ce parte a Continentului ne aflam.

Toti cei prezenti au dat dovada de o buna  prietenie si o inteligenta aleasa, cu totii avand acelasi tel, „construirea unui viitor  mai bun, si dezvoltarea unei armonii intre state’’.

Prin prisma acestui eveniment Asociatia Studentilor Basarabeni  din Craiova a avut o sansa in plus sa isi declare inca o data scopul pentru care a fost infiintata, idealul comun fiind un viitor mai bun a tinerilor basarabeni chiar si la nivel international.

altSperam intr-o frumoasa colaborare pe parcursul careia v-om avea posibilitatea schimbului de valori culturale, educationale si spirituale.

Asociatia Studentilor Basarabeni din Craiova aduce  multumiri domnului Iulian Tanase si echipei sale de la ASFFC, si nu in ultimul rand  asociatiilor care au fost prezente la aceasta conferinta care au dat dovada ca tin PASUL VIITORULUI.

Va multumim si suntem in asteptarea unei noi intalniri la fel de constructive.

Motroi Ludmila

Sursa : http://basarabenicraiova.wordpress.com