Procurorul general a reacţionat la protestul ONG-urilor



Procurorul General, Valeriu Zubco solicită să se întâlnească cu liderii organizaţiilor non-guvernamentale din republică, specializate în protecţia drepturilor şi libertăţilor omului.

Oficialul îşi doreşte să fie un partener de dialog cu reprezentanţii societăţii civile. Întâlnirea urmează să aibă loc pe 12 februarie şi are drept scop definirea priorităţilor de colaborare în scopul garantării drepturilor omului.

Recent, reprezentanţii mai multor ONG-uri specializate în protecţia drepturilor omului au semnat o declaraţie în care au solicitat Procuraturii Generale şi Ministerului Afacerilor de Interne să suspende din funcţie procurorii responsabili de supravegherea locurilor de detenţie şi colaboratorii de poliţie, care au fost de serviciu în zilele 5-10 aprilie în municipiul Chişinău şi alte localităţi, în care au fost semnalate încălcări, pentru a asigura examinarea obiectivă a plângerilor depuse.

Totodată, aceştia au cerut Procuraturii Generale să efectueze o anchetă eficientă şi adecvată a plângerilor legate de evenimentele din aprilie şi de a face publice toate dosarele trimise în judecată.

Jurnal.md