Platforma nonprofit „Tech to the Rescue” conecteaza ONG-uri cu voluntari din companii IT, pentru a-i ajuta să rezolve nevoile tehnice în mod gratuit



ONG-urile schimba societatea în mod pozitiv, dar uneori lipsa tehnologiei îi împiedică să prospere și să maximizeze impactul. Utilizarea eficientă a tehnologiei poate ajuta ONG-urile din toate sectoarele să sporească productivitatea și să ofere rezultate mai bune; tehnologia permite organizațiilor nonprofit să lucreze mai inteligent, folosindu-și resursele în mod mai eficient, făcând planuri mai informate pentru viitor și extinzând numărul de beneficiari ai produselor și/sau serviciilor lor.

Tech to the Rescue este o platforma nonprofit, care conectează companiile din domeniul IT și organizațiile nonprofit (din orice domeniu de activitate), pentru a rezolva probleme cu ajutorul tehnologiei. Exemple de proiecte: web design, sistem de management al relațiilor cu clienții (CRM), business intelligence, managementul bazelor de date etc.). Dacă sunteți o organizație nonprofit, înscrieți-vă aici gratuit și apoi trimiteți cea mai presantă cerință tehnică (dacă nu ați identificat încă de ce tehnologie aveți nevoie, platforma va poate ajuta și cu acest aspect).

Din 2020, am ajutat la realizarea a peste 140 astfel de proiecte. Până acum, companiile IT cu care colaborăm au construit și implementat soluții în peste 40 de țări, care au influențat aproximativ 2 milioane de vieți. În prezent, comunitatea noastră are peste 1000 de companii IT pregătite să doneze voluntari pentru cauze sociale (de exemplu, Google, Amazon, Orange, Salesforce, etc.). În plus, din martie 2022, suntem susținuți de Google.org și de o echipă de voluntari Google pentru 6 luni.

[Campania specială #TechForUkraine] Având în vedere războiul din Ucraina, am lansat o campanie specială numită #TechForUkraine, care mobilizează companiile IT din întreaga lume pentru a sprijini organizațiile non-profit ce ajuta cu ameliorarea situației din Ucraina, prin furnizarea de soluții digitale pro bono pentru a le crește impactul. De asemenea, am început recent să lucrăm cu 5 ONG-uri din Moldova, dar așteptăm cu nerăbdare să sprijinim și mai multe organizații.

Povesti de succes

  • UAsos și ID Advisory: ID Advisory, grupul BCG, Cleversoft și partenerii lor au dezvoltat prima versiune funcțională a unei platforme, uasos.org, care conecteaza refugiații ucraineni cu cei care le pot oferi adăpost și locuință. Detalii aici.
  • YTT & AI Quotient: Am conectat Yesterday-Today-Tomorrow (un ONG care dezvoltă și implementează sprijin psihosocial pentru comunitățile de refugiați din întreaga lume) cu Sai Charan Tej, fondatorul AI Quotient. Împreună, au lucrat să dezvolte o aplicație cu 4 exerciții care să implice copiii ucraineni și să-i ajute să treacă prin traumele și emoțiile pe care le-au experimentat, în urma războiului. Detalii aici.
  • Mai multe studii de caz de la ONG-uri care lucrează pentru diverse cauze sociale pot fi găsite aici.

Am dori să ajutăm mai multe ONG-uri din Moldova care lucrează cu diverse cauze sociale să beneficieze de serviciile pro bono oferite de companiile IT din întreaga lume cu care colaborăm. Dacă sunteți o organizație nonprofit, înscrieți-vă aici gratuit și apoi trimiteți cea mai presantă nevoie tehnică.

Articol adaugat de: Tech to the Rescue