HUB-ul buneilor și nepoțeilor



1234În perioada 29-31 iulie 2022 a fost dat start primelor instruiri realizate în cadrul proiectului „𝐇𝐔𝐁-𝐮𝐥 𝐁𝐮𝐧𝐞𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̗𝐢 𝐍𝐞𝐩𝐨𝐭̗𝐞𝐢𝐥𝐨𝐫". Proiectul se desfășoară în 3 raioane consecutiv: Fălești, Drochia și Glodeni și are drept 𝒔𝒄𝒐𝒑 creșterea gradului de competență în comunicare asertivă și diminuare conflictului între generații, prin instruirea în cadrul unui program non-formal și consilierea psihologică a 45 bătrâni(bunici) și 45 tineri(nepoți).

Pe durata instruirii, participanții și participantele (tutori, asistenți parentali profesioniști și copiii la îngrijire), au beneficiat de un atelier de lucru la subiectul comunicării asertive, precum și de consiliere psihologică individuală și de grup oferită de psihologii proiectului.

Prin implicarea activă și dialogul constructiv creat cu psihologii, am înțeles că este loc de mai bine și că la capitolul relaționare dintre generații este de lucrat. Emoții, descoperiri, discuții și un set de activități de cunoaștere au fost puse la baza instruirilor, pentru a contribui la formarea/ menținerea unei relaționări frumoase dintre între beneficiari.

Am rămas plăcut uimiți de interesul sporit care a fost manifestat de către participanți față de tema abordată. Ne bucură faptul că ceea ce oferim noi prin proiectul dat este solicitat, actual și cu impact pozitiv!

Aducem mulțumiri partenerilor Direcția Asistență Socială Protecție a Familiei Drochia, Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Glodeni,  Direcția Generală Asistență Socială, Protecție a Familiei, or. Fălești, pentru suport și implicare în organizarea activităților din cadrul Proiectului!

De asemenea, mulțumiri Bibliotecii raionale Drochia, Centrului de Cultură Glodeni și Bibliotecii raionale Glodeni, JCI Chișinău  și Centrul de Educație non-formală „Prietenia” or. Fălești pentru susținerea proiectului prin oferirea spațiului.

Specificăm că în continuare, beneficiarii proiectului vor participa la un Program de Educație Non-formală, din 3 activități, orientare spre remedierea relațiilor dintre generații. Pentru a urmări rezultatele proiectului, fii cu ochii pe noi.

𝑷𝒓𝒐𝒊𝒆𝒄𝒕𝒖𝒍 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒊𝒎𝒑𝒍𝒆𝒎𝒆𝒏𝒕𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝑨𝑶 𝑨𝒔𝒐𝒄𝒊𝒂𝒕̗𝒊𝒂 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑰𝒏𝒐𝒗𝒂𝒓𝒆, 𝑬𝒅𝒖𝒄𝒂𝒕̗𝒊𝒂 𝒔̗𝒊 𝑫𝒆𝒛𝒗𝒐𝒍𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑻𝒊𝒏𝒆𝒓𝒆𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊, 𝒄𝒖 𝒔𝒖𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒍 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒏𝒄𝒊𝒂𝒓 𝒂𝒍 𝑴𝒊𝒏𝒊𝒔𝒕𝒆𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑴𝒖𝒏𝒄𝒊𝒊 𝒔̗𝒊 𝑷𝒓𝒐𝒕𝒆𝒄𝒕̗𝒊𝒆𝒊 𝑺𝒐𝒄𝒊𝒂𝒍𝒆 𝒂𝒍 𝑹𝒆𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄𝒊𝒊 𝑴𝒐𝒍𝒅𝒐𝒗𝒂 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 𝑷𝒓𝒐𝒈𝒓𝒂𝒎𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑵𝒂𝒕̗𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝑮𝒓𝒂𝒏𝒕𝒖𝒓𝒊 𝑴𝒊𝒄𝒊 𝒊̂𝒏 𝑫𝒐𝒎𝒆𝒏𝒊𝒖𝒍 𝑰̂𝒎𝒃𝒂̆𝒕𝒓𝒂̂𝒏𝒊𝒓𝒊𝒊 𝑨𝒄𝒕𝒊𝒗𝒆 𝟐𝟎𝟐𝟐.

Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova