TINERII VOLUNTARI INFORMEAZA MEMBRII COMUNITATII DESPRE PERICOLUL HIV/SIDADuminica, 24 iunie 2007, echipa de voluntari ai Organizatiei obstesti "Eco-Razeni" au distribuit 300 brosuri informative ale Fundatiei SIDA Est-Vest (AFEW) elaborate in cadrul Campaniei nationale de profilaxie a infectiei HIV/SIDA si solidaritate cu persoanele HIV-pozitive din Republica Moldova "Pentru ca este la fel ca tine. Fii alaturi de ei!", eveniment desfasurat in premiera pe teritoriul localitatii.

Cei noua tineri voluntari plini de entuziasm, responsabili de misiunea pe care o au de facut, imbracati in tricouri promotionale si cu brosuri informative in miini au "impinzit" in dimineata zilei centrul satului Razeni unde sint amplasate citeva unitati comerciale si piata locala (la acel moment acolo se aflau circa 400 persoane). Timp de jumatate de ora voluntarii au distribuit toate brosurile locuitorilor curiosi de a afla mesajul transmis de tinerii in tricouri. Iata citeva impresii ale voluntarilor si persoanelor care au primit brosuri informative:

Dna Lidia, somera, 42 ani
"Prima data vad asa ceva, am venit la piata sa fac cumparaturi si cineva imi da o cartulie gratis cu informatii. Stiu doar ca este asa boala, altceva nimic mai mult despre ea, poate voi afla din aceasta cartulie. Imi place, pare interesanta, vad ca sint aici adrese si telefoane de contact unde poti afla si alte informatii. Chiar am un baiat de 17 ani, o sa-i dau si lui sa citeasca. Le multumesc copiilor ca au grija de noi, sa fie sanatosi".

Marin Harabagiu - voluntar,13 ani
Emilian Petcu - voluntar, 14 ani

O mare parte dintre persoanele carora li s-au oferit brosuri au fost foarte interesate de informatia publicata in ele si au pus multe intrebari referitor la aceste brosuri, cit si referitor la organizatia din care facem parte si cu ce scop le repartizam. Unele persoane, mai curioase, nu mai asteptau sa le oferim noi brosurile, ci veneau si cereau singuri. Una dintre femeile mai interesate, vazind ca toti primesc brosuri insa ea nu, a venit si a cerut singura.
Brosurile au fost repartizate foarte repede, chiar daca noi gindeam ca le vom distribui in citeva ore. Voluntarii au purtat tricouri identice, referitoare la virusul HIV/SIDA.
Cu toate ca brosurile se refereau mai mult la tineret, batrinii au fost mai interesati.
Noi avem o impresie ca multi dintre oameni nu se gindesc la viitorul lor, refuzind sa se informeze despre acest virus. Noi propunem ca pe viitor sa facem un mic filmulet despre locuitorii satului Razeni, pentru a evidentia cit de interesati sunt ei pentru viitorul lor, adica cum isi protejeaza propria viata.

Sursa: ONG Eco-Razeni