Agenda CJI pentru luna februarie



Agenda Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) este în continuare plină. Vă invităm să fiți alături de noi, accesând portalurile și resursele noastre.

  • În luna februarie, CJI va organiza o instruire online pentru beneficiarii concursului de granturi mici „Înțelegerea audienței prin asistență digitală”. Este vorba de redacțiile Ziua de Azi și Agora. Cei doi parteneri ai CJI din anul 2022 vor avea posibilitatea să-și consolideze cunoștințele în domeniul sporirii audienței și creșterii veniturilor, pentru a reuși din luna martie să înceapă să-și pună în aplicare propriile inițiative de creștere a audienței, beneficiind și de un suport în valoare de 10.000 de euro fiecare.
  • Tot în această lună, CJI va lansa un concurs de granturi pentru toți câștigătorii celor 7 ediții ale Hackathonului media „Puterea a cincea”. Astfel, echipele câștigătoare ale edițiilor precedente ale hackathonului vor avea posibilitatea să depună dosarul la concursul de granturi pentru a beneficia de suport în vederea dezvoltării în continuare a proiectelor și asigurării viabilității acestora. Juriul va desemna patru echipe care vor beneficia de un suport în valoare de 5.000 de dolari fiecare.
  • Treizeci de organizații ale societății civile beneficiază în continuare de asistență în domeniul comunicării din partea CJI pentru a-și elabora și îmbunătăți strategiile și planurile de comunicare.
  • Media Azi va aborda în știri și comentarii subiectul sănătății mintale în redacții, deciziile Consiliului Audiovizualului și Ziua mondială a radioului. De asemenea, veți putea citi un interviu cu directoarea Agenției de Guvernare Electronică.
  • Sub lupa portalului Mediacritica se află în continuare instituțiile media care comit abateri în materialele lor jurnalistice, iar mesajele propagandistice în emisiunile retransmite din Rusia de câteva posturi TV le vom ilustra într-un nou studiu de caz.
  • O nouă analiză a emisiunilor retransmise din Federația Rusă de către furnizorii de servicii media audiovizuale din Republica Moldova urmează să fie publicată pe portalul Mediacritica, în urma unei monitorizări a conținutului difuzat.
  • Nu ratați ediția din februarie a Podcastului cuMINTE, pe care o vom lansa, deja radițional, în ultima zi de vineri a lunii.
  • Mai multe petiții redactate de CJI în baza plângerilor recepționate pe platforma T(V)E Privește! urmează să fie examinate de Consiliul Audiovizualului pe parcursul lunii februarie.
  • Departamentul Politici și Legislație Media va avea în vizor în continuare situația legislativă din sfera mass-media și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor media. De asemenea, vom publoca noi ediții la rubrica Juristul Presei, unde veți afla răspuns la multe întrebări juridice ale jurnaliștilor.
  • La Şcoala de Jurnalism din Moldova continuă modulul Online din care fac parte cursurile „Storytelling digital” (1-3 februarie) și „Blogul” (4-7 februarie). Tot în această lună, începând cu 09 februarie, va începe modulul 7: Jurnalismul specializat cu următoarele cursuri: „Articole lungi”, „Jurnalism pe teme sociale”, „Jurnalism de mediu” și „Jurnalism pe teme de cultură și artă”.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră – www.cji.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent MoldovaMedia Azi și MediacriticaTwitterTelegram și Instagram.