În premieră în Moldova va fi organizată o conferinţă pentru specialiştii TIC



c5199d81În premieră în R. Moldova va fi organizată o conferinţă internaţională în domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiei (TIC). Acţiunea face parte din proiectul „OPEN i” şi este destinată pregătirii tinerilor specialişti în domeniul managementului proiectelor şi marketing din aria TIC.

Conferinţa „OPEN i” este preconizată pentru 22-27 februarie 2010 şi este organizată de către AIESEC Moldova şi ASIST.

Ilie Dercaci, coordonatorul proiectului „OPEN i”, a declarat în cadrul unei conferinţe de lansare a programului la Agenţia de presă „Info-Prim Neo”, miercuri, 20 ianuarie, că programul dat este susţinut de către Asociaţia naţională a companiilor private din aria TIC şi de către Institutul de dezvoltare a societăţii informaţionale din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

„Proiectul este focusat pe două arii – cea de managementul proiectelor în cadrul celor ce ţin de TIC şi aria de marketing”, a subliniat Ilie Dercaci. Potrivit lui, companiile moldoveneşti în prezent se confruntă cu unele probleme în acest sens, iar cursurile din cadrul conferinţei „OPEN i” vor oferi anumite soluţii.. „Noi am cercetat domeniul dat, am constatat că există probleme în cadrul companiilor şi am ajuns la un consens cu Asociţia naţională a companiilor private în domeniul TIC că un asemenea proiect precum este „OPEN i” va contura problemele existente şi va arăta care ar fi primul pas”, a mai spus Dercaci.

Marina Pascari, responsabil de resurse umane din cadru proiectului, a spus că eligibili de participare în proiect sunt studenţii ce studiază domeniul TIC şi tinerii absolvenţi din domeniul dat, care deja sunt angajaţi. Termenul limită de aplicare este de 31 ianuarie 2010.

„Criteriile de selectare de bază sunt cunoaşterea limbii engleze şi posedarea unor abilităţi în domeniul TIC”, a subliniat Marina Pascari.

Iulian Gulea, manager de agendă a proiectului, a spus că pe parcursul celor 6 zile în care va avea loc conferinţa, participanţii vor avea parte de seminare şi traninguri, conduse de către specialişti din ţară şi de pste hotare. În timpul orelor practice, participanţii beneficia şi de excursii la companii, unde vor avea posibilitatea să comunice cu personalul din cadrul acestora.

Potrivit organizatorilor, în proiect este preconizată implicarea a 100 de participanţi din R. Moldova ş 50 de peste hotare. La aplicare ceăţenii moldoveni vor achita 30 euro, iar cei străini 60 euro.

Costul total al proiectului este estimat la 35 mii dolari. Mai multe detalii de aplicare la proiect sunt pe site-ul www.open-i.md.

Info-Prim Neo