La Kaufland Moldova s-a lansat expoziția de desene „3R Talents (Reduce, Reuse, Recycle)”



Cover Start Vot Public FB

 

AVI Moldova, împreună cu Kaufland Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, în contextul Zilei Mondiale a Curățeniei, a lansat un concurs de desene „3R Talents (Reduce, Reuse, Recycle)” care are drept scop sensibilizarea locuitorilor municipiului Chișinău cu privire la protecția mediului și promovarea bunelor practici privind minimizarea consumului hârtiei. Concursul este parte a campaniei „Implicarea prin reciclare” menite să aducă mai aproape de fiecare dintre noi conceptul de reciclare și utilizare responsabilă a resurselor.

„Unul dintre pilonii strategici de responsabilitate socială ai Kaufland Moldova este protecția mediului, indiferent că vorbim de proiecte de educație ecologică, campanii de sensibilizare pentru subiecte de protecție a naturii sau acțiuni concrete de ecologizare. Totodată, analizăm și cercetăm în permanență tehnologii noi și inovatoare, pentru a identifica cele mai bune soluții pe care le putem aplica în activitatea noastră zilnică pentru a ne reduce amprenta asupra mediului. Proiectul „Implicare prin reciclare” susține reducerea și reutilizarea hârtiei, dar și încurajează educația tinerilor despre importanța utilizării responsabile a resurselor.”, menționează Cristina Aramă, PR manager  Kaufland Moldova.

În cadrul concursului “3R Talents”, desfășurat în perioada 22 septembrie și 4 octombrie, 39 de copii și tineri cu vârsta între 6 și 16 ani din Chișinău au pregătit desene tematice, în care au reflectat viziunile lor asupra conceptului de reciclare și protecția mediului. Cinci desene au fost selectate de către juriu, având drept criterii de apreciere originalitatea și creativitatea, precum și abordarea ingenioasă a subiectului concursului. Acestea vor fi vernisate în cadrul unei expoziții în incinta magazinelor Kaufland de pe străzile: Mircea cel Bătrân 25/1 și Decebal 99/2.

Între 15 și 23 octombrie, fiecare locuitor al orașului este încurajat să voteze desenul pe care îl consideră cel mai reprezentativ din cele 5, prin scanarea QR codului anexat desenelor în cadrul expoziției. Votarea se va încheia la sfârșitul zilei de 23 octombrie, iar câștigătorul concursului va fi anunțat pe 24 octombrie. Desenul câștigător va fi imprimat pe un lot de caiete produse din hârtie reciclată, care, ulterior, vor fi donate școlilor din municipiu.

„Protecția mediului este, fără îndoială, un subiect care nu trebuie să lipsească de pe agenda educației. Noi, la AVI-Moldova, ne gândim în primul rând la copii și tineri atunci când lucrăm la un proiect sau la o idee nouă. Campania „Implicare prin reciclare” este într-o măsură mare orientată către școli. Vrem ca elevii, dincolo de desenul imprimat pe coperta caietului, să înțeleagă importanța mesajului și să aibă o atitudine responsabilă față de tot ce înseamnă protejarea mediului”, a declarat Olga CORTAC, Președinte AVI-Moldova.

Campania „Implicare prin reciclare” ne amintește că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață și o responsabilitate de durată pentru fiecare dintre noi, lucruri care se fac prin educație și efort comun.

#implicareafacediferenta