Oportunitate pentru tineri de participare la instruirea în domeniul alfabetizării media



În luna octombrie curent, Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) va organiza și desfășura primele seminare pentru tineri și organizațiile de tineret din țară la tema “Dezvoltarea competențelor de gândire critică și alfabetizare media”. Programul de alfabetizare media este desfășurat în cadrul proiectului “Susținerea educației de alfabetizare mediatică pentru tineri”.

poza invitatie

Scopul seminarelor este de a contribui la sporirea cunoștințelor tinerilor din toate regiunile țării (cu vârsta cuprinsă între 14-25 ani) în domeniul educației media și dezvoltarea gândirii critice în raport cu știrile false și combaterea dezinformării. Seminarul va include exemple, exerciții teoretice și practice privind dezvoltarea culturii media, selecția surselor de informare veridice de cele informațiile potențial necredibile.

Seminarele se vor organiza atât online, cât și cu prezență fizică (la alegere) și au durata de 1,5 ore academice. Ulterior, cei mai activi participanți vor fi implicați în campanii de advocacy (flashmob-uri) și vor efectua o vizită de studiu la diverse instituții media din Chișinău.

Organizațiile interesate să participe la seminarul de instruire, sunt îndemnate să expedieze un mesaj pe adresa de email: info.aocdec@gmail.com, cu subiectul “Seminar de alfabetizare media” până la 22 octombrie 2021 inclusiv. În email, vă rugăm să indicați perioada când ați dori ca acest seminar să fie organizat în localitatea Dvs., modul de organizare (online/offline) și informații de contact. Cu prezență fizică, CDEC va organiza un număr limitat de seminare, ținând cont de regulile sanitar-epidemiologice. Cheltuielile de organizare a seminarului vor fi suportate de CDEC.

Pentru mai multe informații, nu ezitați sa ne contactați la e-mailul indicat mai sus.

Proiectul “Susținerea educației de alfabetizare mediatică pentru tineri” este implementat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) în cadrul Fondului pentru Cooperare Locală 2021, cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București.