FESTIVITATEA DE PREMIERE A CELOR MAI TALENTATI COPII DIN RAZENIvoluntari-preminti.jpgMarti, 12 iunie 2007, Asociatia obsteasca "Eco-Razeni" a organizat festivitatea de premiere a cistigatorilor Concursului ecologic "Satul meu, Viitorul meu", desfasurat in cadrul Liceului teoretic Razeni in perioada 1 - 15 mai 2007 la urmatoarele sectiuni: desen, poezie, eseu, interpretare muzicala si dans. Evenimentul a avut loc intr-un cadru neformal, si anume, intr-o poienita din inima Codrilor Orheiului cu participarea cistigatorilor, membrilor juriului, un reprezentatnt al Primariei Razeni, grupul de voluntari al organizatiei si alti tineri din localitate.

Pe "scena verde" din Codrii Orheiului, copiii si tinerii din Razeni care s-au clasat pe locurile premiante au prezentat si comentat desenele, recitat poezii, expus eseurile, interpretat piesele proprii si dansat dupa ritmuri moderne, toate acestea fiind completate de aplauze furtunoase din partea publicului si note de apreciere inalta din partea membrilor juriului. Lucrarile participantilor au fost apreciate dupa mesajul transmis, tematica, tehnica si originalitate. Un mesaj de felicitare a transmis tinerelor talente si reprezentantul administratiei publice locale, dl Ion Turcanu, incurajind copiii si tinerii sa se implice si in continuare activ in viata comunitatii. Fiecare cistigator a primit din partea organizatorilor concursului pe linga diploma de participare: dictionare, literatura artistica, tricouri, creioane colorate, acuarele.

Pentru a participa la concurs, au fost depuse circa 100 lucrari ale elevilor (atit fete cit si baieti) din toate ciclurile scolare: primar, gimnazial si liceal. Cei mai activi au fost elevii din clasele gimnaziale. La sectiunea Desen au concurat 54 lucrari executate in creion, carioca, guas si acuarela. Mai putini participanti au fost la sectiunile Interpretare muzicala si Dans.