Crăciunul – o renaştere pentru vârstnicii din Soroca



În perioada sfintelor sărbători de iarnă, cei mai suferinzi vârstnici din orașul Soroca au fost vizitați de Moș Crăciun, care a venit din partea MAX Maakt Mogelijk, cu câte un set de lenjerie, o plapumă de lână și o pernă. Persoanele în etate au trăit o adevărat poveste de Crăciun, plină de mister.

Pentru noi toţi, iarna nu este doar anotimpul zăpezii şi al frigului, ci şi acel al frumoaselor obiceiuri legate de sărbătorirea Naşterii Domnului şi sosirea Anului Nou.

Crăciunul este considerat bucuria copiilor, dar fiecare dintre noi așteaptă această sărbătoare sfântă la fel ca şi copiii. Crăciunul este o bucurie pentru întreaga familie care se reuneşte în jurul bradului de Crăciun, ciocnesc un pahar de vin în cinstea Nașterii Domnului şi ascultă urârile colindătorilor.

Crăciunul este nașterea Mântuitorului Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ sa ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioși, mai îngăduitori. Această sărbătoare semnifică nașterea, creația şi veșnicia Universului.

Pentru oamenii vârstnici singuratici din Soroca acest Crăciun a fost o nouă renaștere, deoarece după atâția ani de suferințe și nevoi, ei au avut parte de o sărbătoare adevărată. Moş Crăciun a venit la uşa fiecăruia dintre ei, cu desaga plină de daruri şi afecţiune. Această rază caldă din partea poporului olandez a încălzit, şi sperăm că va încălzi în continuare încă multe ierni sufletele aflate în suferințe și necazuri.

Aceşti bătrâni, care ani la rând nu au avut parte de o sărbătoare întregită, acum au avut posibilitatea să uite de singurătate și să înțeleagă cât de bună-i lumea, şi că bunătatea nu are nici granițe fizice, nici spirituale.

Generozitatea poporului olandez, profesionalismul dl. Jan Slagter și a întregului său colectiv a organizat o sărbătoare de neuitat în casele vârstnicilor noştri, le-a adus în case sfânta lumină de fericire. Iar membrii Asociației Obștești „Soarta” au șters cu grijă lacrimile de pe obrajii lor chinuiţi.

Mulțumim oamenilor cu sufletul mare din Olanda că sunt alături de suferințele persoanelor în etate, le alină durerea și le prelungeşte viața. Spiritul blând al Crăciunului sa ningă asupra lor doar bucurie, pace, armonie, sănătate şi prosperitate! Primiţi plecăciunile beneficiarilor proiectelor dvs. din Soroca.