Masa Rotunda cu genericul « Drepturile Omului – abordari, discutii. »





IMG_2682Aceasta activitate a fost organizata pe 20.10.2209 in or. Cahul de Asociatia Obsteasca Perspectiva, în parteneriat cu Consiliul National al Tineretului din Moldova şi Centrul pentru Tineret de Resurse in Drepturile Omului, Elvetia (CODAP).

Participanti au fost reprezentanti ai organizatiilor mai active din regiune, care se pronunta pentru apararea si promovarea drepturilor omului, care si-au impartasit experienta sa de lucru in domeniul in drepturilor omului. Au fost abordate teme din domeniul Drepturilor Omului, metodologia si practica care exista in tarile din care vin expertii, precum si cele din Republica Moldova.

Expertii au informat si despre Raportul universal periodic privind nivelul de respectare a drepturilor omului. Este un raport care este elaborat de 3 parti: sectorul guvernamental, Organizatia Natiunilor Unite, sectorul asociativ. Este o initiativa binevenita, deoarece sunt implicati 3 actori importanti si astfel se va oferi imagine mai obiectiva despre situatia drepturilor omului in fiecare tara. Acest examen periodic este programat pentru Republica Moldova in anul 2011.

Discutiile s-au axat si pe sistemul cooperarii intre ONG-uri si sistemul de referinta in cazul incalcarii drepturilor omului. La finalul discutiei s-au prezentat idei si propuneri din partea participantilor pentru a imbunati situatia in Republica Moldova, la capitolul drepturile omului.

Victoria Ivancioglo

AO Perspectiva


Posted: 2009-10-23 03:54:32

Citeste articolul/Sursa