Cu cine votăm pentru un mediu curat şi dezvoltare durabilă?





Pentru a studia sistemul electoral şi a monitoriza direcţia protecţiei mediului şi a dezvoltării durabile în Republica Moldova, Mişcarea Ecologista Ştefan Vodă a derulat în perioada mai 2008-aprilie 2009 proiectul,, Cu cine votam pentru un mediu curat şi dezvoltare durabilă”, susţinut de Ambasada SUA. Acest proiect a contribuit nemijlocit la creşterea calităţii politicilor de mediu şi încurajarea democraţiei participative, creşterea spiritului civic şi conştientizarea liderilor politici privind importanţa mediului înconjurator.

În cadrul implementarii proiectului au fost organizate chestionari a cetăţenilor, întruniri, seminare, traininguri, dezbateri pe diverse teme cum ar fi: dreptul la un mediu curat şi sanătos; probleme locale şi naţionale de mediu conştientizate de electorat; căi comune de promovare a inţiativelor şi strategiilor de mediu pentru forţele politice şi societatea civilă etc.
Reprezentanţii politici, aleşi prin vot, pot contribui direct la implementarea politicilor de mediu , deaceia, Organizatia Teritorială Ştefan Vodă a Mişcarii Ecologiste din Moldova a contactat 15 partide pentru obţinerea platformelor electorale.
Pentru informarea veridică a populaţiei despre strategiile şi politicile de mediu a partidelor, am editat o broşura cu genericul,, Protecţia mediului înconjurator în context electoral” şi ,, Avem dreptul la un mediu curat şi sănătos”, care la moment este distribuită cetăţenilor, iar ei la rîndul lor, conştientizînd importanţa protecţiei mediu vor participa mai activ în cadrul alegerilor 2009.

Buletin

Protecţia mediului înconjurător în contextul electoral


Posted: 2009-04-01 06:46:46

Citeste articolul/Sursa