„Business InnoHub Ungheni”– accelerare, transformare și creștere pentru start-upuri și IMM-uriArticol adaugat de: Carolina Zviagina

img Hub Ungheni 6Suntem gata să te ajutăm să dai viața ideilor tale! Este unul dintre mesajele promovate de „Business InnoHub”, o platformă de lansare și accelerare a afacerilor pentru antreprenorii din Ungheni, Nisporeni şi Călărași. Iniţiativa a fost implementată după ce Asociația Obștească „Făclia” a beneficiat de un grant din partea Uniunii Europene şi Suediei.

Prin intermediul „Business InnoHub”, organizaţia şi-a propus să motiveze tinerii şi femeile din raionale Ungheni, Călărași și Nisporeni să-şi dezvolte potențialul antreprenorial și să participe activ în economie, dar şi susținerea, dezvoltarea și creșterea competitivității IMM-urilor prin accesarea piețelor noi de desfacere și adaptarea inovațiilor. Platforma oferă servicii de consultanţă în afaceri şi managment, coaching și mentorat, instruire antreprenorială şi organizează sau sprijină defăşurarea unor evenimente în regiune.

img Hub Ungheni 12„Business InnoHub” asigură succesul fiecărui proiect. Misiunea noastră constă în stimularea potențialului creativ și inovator din raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași, prin sprijinirea tinerilor care își doresc să deschidă o afacere, și crearea unei comunități antreprenoriale în regiune. Contribuim la dezvoltarea socială și economică în raioanele Nisporeni, Călărași și Ungheni prin crearea unei infrastructuri educaționale și de suport în afaceri”, spune Directorul „Business InnoHub-ului”, Angela Ciocîrlan.

Platforma propune soluții inteligente pentru accelerarea, transformarea și creșterea afacerilor din regiune. „Business InnoHub” este mai mult decât un loc fizic, este o comunitate emergentă, formată din oameni cu valori comune, dorință de a crește și o viziune comună: să trăiască într-o lume în care fiecare persoană să poată atinge cea mai bună versiune a sa și să producă un impact pozitiv. Ne-am angajat într-o misiune ambițioasă, pentru a dezvolta o comunitate și a conecta antreprenorii și potențialii antreprenori care împărtășesc idei, adună informații, se inspiră unii pe alții, crează și dezvoltă afaceri de succes”, adaugă Angela Ciocîrlan.

img Hub Ungheni 13„Business InnoHub” oferă următoarele servicii pentru antreprenorii din regiune: informare, instruire, consultanță, mentorat și coaching, suport în accesarea fondurilor. Astfel, peste 375 IMM-uri din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni au beneficiat de serviciile platformei. Prin intermediul Programului „Acceleratorul ideilor de faceri”, 89 tineri au obținut abilități de dezvoltare a potențialului antreprenorial. În perioada pandemiei, activităţile s-au desfăşurat online. Astfel, 35 femei au primit sfaturi practice pentru gestionarea afacerii prin intermediul webinarelor realizate în parteneriat cu „Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova”. Alte 200 de femei au fost ajutate să-şi dezvolte o afacere, să identifice potențiali clienți, să testeze instrumentele de marketing şi să-şi promoveze afacerea online. Totodată, 60 antreprenori din Ungheni, Călărași și Nisporeni au beneficiat de suport informațional în perioada pandemiei COVID -19, cu suportul Asociației Businessului European.

„În aprilie 2020, „Business InnoHub” a chestionat 72 antreprenori din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni pentru a identifica provocările cu care aceștia se confruntă, atât în legătură cu pandemia, cât și în privința altor aspecte. În baza rezultatelor, au fost desprinse cele mai esențiale probleme și provocări din acest domeniu, care vor sta la baza unei transformări inovative, care la rândul său, va spori încrederea fermierilor în partenerii fideli și corecți. Prin urmare, „Business InnoHub” lucrează la dezvoltarea unei abordări menite să depășească blocajul economic”, punctează coordonatoarea de evenimente a A.O. „Făclia”, Daniela Dîrzu.

Mihaela Ceban este una dintre antreprenoarele care a participat la instruiri. Tânăra de 24 de ani gestionează afacerea de marketing digital „Lira Digital Voice”. Compania sa oferă servicii de copywrite, branding, strategii de digtial marketing sau campanii de promovare. Tânăra şi-a înregistrat afacerea doar după ce a participat la trainingurile organizate de „Business InnoHub”. „Eu am participat la aproximativ 10 traininguri în urma acestora am prins curaj. Chiar dacă am studii în economie, informaţiile pe care le-am obținut aici mi-au fost de mare ajutor. M-au ajutat să previn anumite riscuri dar şi pierderi”, afirmă antreprenoarea.

Tânăra spune că accesează des serviciile „Business Hub-ului” pentru a afla despre oportunităţile de formare și finanțare. „Considerăm că astfel de servicii sunt foarte utile, nu doar pentru antreprenorii care sunt la început de cale, dar şi pentru cei cu experienţă, deoarece ne ajută să ne dezvoltăm conceptul de business, să ne definim strategia de dezvoltare. Programele educaționale în domeniul antreprenoriatului din cadrul „Business InnoHub-ului” ne oferă instrumentele necesare dezvoltării unei afaceri de succes. Cel mai important este însă că putem crea conexiuni cu profesioniștii din diverse sectoare”, afirmă Mihaela Ceban.

img Hub Ungheni 17„Business InnoHub” a fost lansat după ce A.O. „Făclia” a beneficiat de un grant de 60 de mii de euro din partea Uniunii Europene şi Suediei, printr-un proiect implementat de Fundaţia Est-Europeană. Acum, organizaţia îţi propune să lanseze o nouă platformă de comunicare și e-learning „Business Club”. „Formând o comunitate și o bază de date cu posibili clienți vom putea, astfel furniza, atât produsul nostru de bază sub formă de abonament, cât și alte servicii adiționale. Vom putea oferi instantaneu, pentru membrii platformei, prin aplicațiile mobile, informații despre: oportunitățile de finanțare, evenimentele organizate în regiune, știri despre economia locală, notificări video despre unele realizări sau idei, posibilități de training la subiecte actuale sub formă de abonament”, spune Angela Ciocîrlan.

„Business InnoHub” din Ungheni ajută antreprenorii să-şi crească afacerea rapid și durabil şi contribuie la crearea unui mediu favorabil de comunicare și dezvoltare pentru oamenii de afaceri și potențialii antreprenori din regiune.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării", proiect implementat de către Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

 

 

telegram