Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 130

Noi şanse pentru un dialog viabil între sectorul asociativ şi guvernare



Din luna decembrie curent în Republica Moldova şi Ucraina a fost lansat propiectul transfrontalier “Consolidarea societăţii civile în scopul dezvoltării democraţiei” implementat de organizaţia britanică Euclid Network în parteneriat cu o serie de organizaţii din ambele ţări. 

Pe data de 23 decembrie a avut loc şedinţa de constituire a consiliului autohton al proiectului. În componenţa acestuia vor intra membrii Consiliului ONG din Republica Moldova şi lideri ai sectorului asociativ de pe ambele maluri ale Nistrului.

Membrii consiliului nou creat au stabilit reperele principale de realizare cu succes a scopului proiectului care constă în sporirea potenţialului democraţiei in Republica Moldova prin îmbunătăţirea relaţiilor dintre societatea civilă şi guvernare. 

În cadrul şedinţei a fost discutată de asemenea strategia de realizare a obiectivelor proiectului de sporire a capacităţilor ONG-urilor de crearea a reţelelor şi implementarea activităţilor de advocacy pentru o guvernare eficientă, inclusiv, îmbunătăţirea mecanismelor existente de interacţiune între guvernare şi societatea civilă. Pe parcursul implementării proiectului astfel de întîlniri se vor organiza periodic.

Proiectul prevede un şir de activităţi care vor contribui la îmbunătăţirea dialogului dintre societatea civilă şi guvernare. Printre acestea se număra discuţii şi dezbateri cu participarea reprezentanţilor guvernării şi liderilor sectorului asociativ, activităţi de promovare şi creare a reţelelor de ONG-uri şi implementare a activităţilor de advocacy pentru o guvernare eficientă, vizite de studiu şi schimb de experienţă, activităţi de valorificare a practicilor de succes din domeniu.  

Proiectul este implementat de către reţeaua britanică de ONG-uri Euclid Network în parteneriat cu ONG-urile naţionale CONTACT, CReDO şi World Window din Transistria, şi organizaţiile ucrainene CCC Creative Center şi GURT Resource Centre. Proiectul este susţinut financiar de către United Nations Democracy Found UNDEF şi are o durată de 2 ani.

Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT

Detalii la tel: 23 39 47, 23 39 48
Persoana de contact Cornelia Ciofu cornelia@contact.md