TDV în parteneriat cu Caroma-Nord vor desfăşura un nou atelier pentru potenţiali voluntari



Un nou atelier pentru potenţiali voluntari va fi desfăşurat sâmbătă, 19 decembrie 2009. Asociaţia “Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) împreună cu un grup de voluntari ai Asociaţiei Caroma Nord din satul Pârliţa, Făleşti vor derula un atelier pentru un grup de aproximativ 25 tineri care îşi doresc să devină voluntari.

Atelierul are drept scop consolidarea cunoştinţelor, abilităţilor şi atitudinilor potenţialilor voluntari în vederea dezvoltării şi promovării domeniului voluntariat. În cadrul atelierului, cu o durată de 2 ore, va fi prezentat conceptul de voluntariat, vor fi abordate diferite aspecte ale voluntariatului – ce este şi ce nu este o activitate de voluntariat, aşteptări le pe care le are un voluntar de la un ONG şi un ONG de la un voluntar în derularea activităţii de voluntariat etc. De asemenea, va fi organizată o dezbatere pe subiectul “Trebuie sau nu să facem voluntariat?” care va evidenţia principalele aspecte ale activităţii de voluntariat. În final, organizatorii atelierului vor stabili cu potenţialii voluntari domenii majore de implicare în activităţi de voluntariat şi care organizaţii sau instituţii publice sunt deschise pentru implicarea voluntarilor.Aceasta va permite direcţionarea potenţialilor voluntari in Programe de Voluntariat a diferitor ONG / instituţii publice.

Atelierul pe domeniul voluntariat pentru potenţiali voluntari este o activitate de parteneriat dintre TDV şi Caroma Nord în cadrul proiectelor iLeader (realizat de AIESEC Chişinău cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Moldova) şi Proiectul „Advocacy pentru promovarea şi implementarea legii cu privire la voluntariat” (susţinut financiar de Fundaţia Soros – Moldova şi Agenţia Sudeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională).

 

http://tdvmoldova.wordpress.com