Acasă toți sunt egali - o temă pentru acasă



coverEgalitatea de gen este o valoare, un adevăr care pare ireal astăzi pentru multe persoane din Republica Moldova. În acest sens, prin intermediul proiectului PEACE (Partajare, Educație, Angajament, Cooperare, Egalitate), Fundația pentru Educația Non-Formală a instruit 30 de multiplicatori din 20 de raioane ale țării, care au devenit resursă pentru comunitățile din regiunile: Fălești, Drochia, Ialoveni, Glodeni, Leova, Nisporeni, Rezina, Soroca, Florești, Ștefan Vodă, Telenești, Ungheni, Sîngerei, Bălți, Briceni, Cahul, Călărași, Căușeni, Cantemir, Comrat, Dondușeni, Edineț.

Astfel, acești multiplicatori au ca sarcina realizarea a 150 de instruiri cu peste 3000 de elevi din clasele a 9-12-a. La moment au fost realizate cu succes 20 de instruiri cu aproximativ 350 de tineri.  Distribuirea rolurilor în familie, egalitate între un bărbat și o femeie și importanța tatălui în procesul de educație sunt doar unele din subiectele ce sunt abordate în cadrul acestor informări.

Reamintim că activitatea dată se derulează în cadrul proiectului PEACE, ce este implementat de „Fundația pentru Educația Non-Formală” în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele financiare acordate de Fundația OAK.