Monitorul Oficial al Drepturilor Copilului în Moldova, Nr. 11 (15) / 2009



Buletinul informativ al Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului în Moldova, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului.

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova prezintă, în ediţia sa cu Nr. 11 (15), noiembrie 2009, un subiect despre participarea copiilor care monitorizează respectarea propriilor drepturi, la emisiunea TV „Bună Seara!”, moderată de jurnalistul Mircea Surdu. În această emisiune, ocazionată de aniversarea a 20-a de la adoptarea Convenţiei privind Drepturile Copilului, copiii au discutat cu Preşedinta Comisiei parlamentare pentru Protecţia Socială a Familiei şi Copilului, Liliana Palihovici, şi cu Ministrul Educaţiei, Leonid Bujor.

Alte titluri ale MONITORULUI OFICIAL al Drepturilor Copilului:
• COPIII DIN MOLDOVA AU PREZENTAT REZULTATELE PROPRIEI CERCETĂRI DESPRE DREPTURILE COPILULUI ÎN COMUNITĂŢILE LOR. Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversării a 20-a de la adoptarea Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului.

• COPIII LE-AU DĂRUIT ADULŢILOR JUCĂRII, CERÂND ÎN SCHIMB RESPECTAREA DREPTURILOR LOR. 40 de copii din Chişinău au desfăşurat un flash-mob în centrul capitalei şi au cerut societăţii şi autorităţilor să le respecte drepturile.

• „SUNT ÎNCĂ MULTE DE FĂCUT ÎN MOLDOVA PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA ABUZULUI FAŢĂ DE COPII”. Este o constatarea unei cercetări, realizată în Moldova de Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii, în cadrul programului „Copilărie fără violenţă – spre o protecţie mai bună a copiilor din Europa de Est”.

• DREPTURILE COPILULUI ÎN ŞTIRI:
• Familia sănătoasă este familia fără violenţă
• Expoziţia photovoice peste bariere
• Copiii vorbesc în imagini: Debutul campaniei „16 zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen”.

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova consemnează activităţile copiilor din Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în iulie 2008.

Iniţiativa CIDDC este realizată în cadrul proiectului „Copiii monitorizează respectarea propriilor drepturi”, cu sprijinul acordat de Organizaţia Suedeză „Salvaţi Copiii”, Misiunea OSCE în Moldova, Agenţia Suedeză de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Fundaţia SOROS Moldova, Guvernul Statelor Unite ale Americii şi Reprezentanţa UNICEF în Moldova.

* * *
Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC)
Str. E. Coca 15, Chişinău, MD 2008, Moldova
Tel./fax: 71.65.98, 74.78.13
E-mail: ciddc@yahoo.com, monitor.childrights@gmail.com
Web: http://www.childrights.md

Partener în comunicare:
URMA ta
E-mail: urma.ta@gmail.com