UE-GIZ // EVENIMENT DE INIȚIERE PENTRU OSC-urile din cadrul Programului de Granturi Locale pentru Regiunea de Dezvoltare SUD privind procedurile de implementare a proiectelor



Screenshot 18 micLa data de 14 august 2020, Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale ”CONTACT-Cahul”, a organizat un eveniment de inițiere pentru OSC-urile din cadrul Programului de Granturi Locale pentru Regiunea de Dezvoltare SUD (PGL).

Activitatea a fost desfășurată în format online și a avut drept scop inițierea procedurii de implementare a proiectelor pentru cele 15 OSC-uri finaliste.

Cu un cuvînt de felicitare și încurajare pentru organizațiile cîștigătoare a venit Dna Valentina Pleșca, menționînd importanța proiectelor pentru prosperarea Regiunii de Dezvoltare Sud.

Partea a doua a evenimentului a fost una practică în care grantiștii au fost inițiați în managementul financiar, achizițiile în cadrul proiectului, aspecte de comunicare și vizibilitate, toate fiind specificate în ”Manualul Operațional pentru OSC-urile beneficiare de granturi”.

La evenimentul sus-menționat au participat în jur de 56 persoane, dintre care: Valentina Pleșca, șefă Unitate ”Abilitarea Cetățenilor și dezvoltarea capacităților”, GIZ; Elena Spînu, consultantă Abilitarea cetățenilor, GIZ; Ana Postelnicu, reprezentantă ADR Sud; Silvia Strelciuc, directoare-executivă Centrul CONTACT-Cahul, manageră a proiectului; specialiști din cadrul Centrului CONTACT-Cahul; reprezentanții echipelor celor 15 OSC-uri și mass-media.

Următorul pas, ce urmează de efectuat, este semnarea Contractelor de Grant.

Dacă doriți să aflați mai multe despre ONG-urile finaliste, accesați http://contact-cahul.md/260-sute-de-mii-de-euro-urmeaz-a-fi-investii-in-dezvoltarea-comunitilor-din-regiunea-de-dezvoltare-sud.html

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în RDS este CRAION CONTACT-Cahul, care implementează proiectul „Suport în abilitarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud” în raioanele Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021.

Screenshot 1