Agenda CJI pentru luna iulie



În luna iulie, echipa Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) se va afla într-o scurtă vacanță ca să-și reîncarce bateriile, dar va rămâne la fel de activă și vigilentă.
 

  • CJI a lansat cea de-a şasea ediţie a hackathonului media Puterea a cincea, cu tema Educaţie media: analizăm, conștientizăm, creăm. Evenimentul se va desfăşura în perioada 7-9 august 2020, în format online. Invităm echipe formate din jurnalişti, dezvoltatori IT, programatori, designeri, bloggeri, consumatori media etc. să se înregistreze cu o idee de proiect până pe data de 1 august 2020.
  • Portalul Media Azi va continua să scrie despre dedicația și provocările jurnaliștilor care merg în spitalele unde sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus și va fi cu ochii pe cele mai importante noutăți din domeniul mass-media. Una dintre problemele pe care urmează să le abordăm într-un comentariu vizează deficiențele Codului administrativ în raport cu activitatea presei. Altele, inclusiv privind activitatea Consiliului Audiovizualului, vor fi subiect de emisiuni, știri, declarații și apeluri publice. Răspunsuri la întrebări de ordin juridic puteți găsi la rubrica Juristul presei .
  • În această lună, pe Mediacritica vor fi publicate alte două studii de caz semnate de cercetătorul media Victor Gotișan, despre cum presa a abordat subiecte de actualitate socio-politică. De asemenea, veți putea citi o analiză despre modul în care instrumentul deep fake poate contribui la dezinformarea opiniei publice. Vor fi actualizate și rubricile tradiționale - Media în vizorFiltrează informația! și Acțiuni.
  • Pe platforma Educația Mediatică vom continua să publicăm materiale utile consumatorilor de informație de toate vârstele.
  • Departamentul Politici și Legislație Media va continua să urmărească situația legislativă din domeniul mass-media și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor de presă. De asemenea, răspunsuri la întrebările de ordin legal ale jurnaliștilor veți afla în rubrica „Juristul Presei”.
  • Luna iulie la Școala de Studii Avansate în Jurnalism va fi marcată de mai multe evenimente și activități. La începutul lunii se va face bilanțul primei etape a Admiterii 2020-2021, iar la 13 iulie se va da startul celei de-a doua etape, care va dura până în 21 august.
  • Perioada 1-16 iulie, pentru studenții/-tele ȘSAJ, va fi consacrată muncii intense la proiectele finale. Susținerea publică a acestora va avea loc în data de 24 iulie, iar pe 28 iulie se va desfășura festivitatea de înmânare a certificatelor de absolvire pentru discipolii/-ele celei de-a 14-a promoții.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.media-azi.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent MoldovaMedia Azi și MediacriticaTwitter și Instagram.