Copii au adus în dar adulţilor jucării şi cărţi



"Ne plac jucăriile, dar nu suntem jucării, respectaţi-ne drepturile copiilor" – astfel au atras astăzi atenţia maturilor un grup de copii de la Liceul teoretic „Gheorghe Asachi” din capitală, în cadrul unui flash-mob, dedicat celor XX de ani de la semnarea Convenţiei cu privire la Drepturile Copilului, dăruind totodată acestora jucării şi cărţi, transmite Info-Prim Neo.

Mihaela Scutaru este elevă în clasa a III. Spune că adulţii trebuie să respecte drepturile copiilor, iar copii trebuie să-şi îndeplinească datoriile.

„Drepturile copiilor nu trebuie călcate (participanţii la acţiune au adus cu ei şi fiare de călcat – n.r.), ci trebuie respectate”, au spun reprezentanţii unui alt grup, de la Centrul Media pentru Tineri.

„Vrem să convingem oamenii să respecte drepturile copiilor, copii au multe drepturi pe care nu ştiu nici ei că uneori le sunt încălcate”, a spus Adelina Negruţa, membră a Centrului Media pentru Tineri.

Convenţia privind Drepturile Copilului a fost adoptată la 20 noiembrie 1989, în cadrul Adunării Generale a Organizaţiilor Naţiunilor Unite.

 

www.info-prim.md