Amintiri despre Voluntari



În perioada 29 -31 octombrie 2009 4 studenţi, voluntari în cadrul proiectului „Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză”, au promovat  cîte 2 activităţi extracurriculare în limba engleză pentru elevii claselor a 5-a şi a 6-a de la Şcoala de tip Internat pentru Copii Orfani şi Copii Rămaşi fără Îngrijirea Părinţilor din mun. Bălţi, Centrul de Criză Familială “Sotis” din mun. Balti, Centrul de Plasament Temporar “Drumul spre Casa” din mun. Bălţi şi Liceul Teoretic Bălăureşti, din satul Bălăureşti, raionul Nisporeni.

Maria Jemiga, studentă voluntară în cadrul acestui proiect, a avut ocazia să promoveze aceste activităţi împreună cu Jonathon Rayan French, Voluntar în Corpul Păcii, care anul acesta predă limba engleză la Liceul din satul Boldureşti. Elevii au fost plăcut surprinşi de vizita dl-ui Jonathon R. French la liceul din s. Bălăureşti şi s-au bucurat că au avut ocazia să se întălnească şi să discute cu un cetăţean American. Această vizită a coincis cu ziua de  Halloween care se sărbătoreşte în SUA la 31 octombrie şi evident copiii au avut posibilitatea să-l întrebe pe dl. Jonathon Rayan French care sînt obiceiurile de Haloween şi cum se sărbătoreşte Halloween-ul la dumnealui în ţară. Copii au participat la diverse activităţi unde au învăţat despre simbolurile şi obiceiurile acestei sărbători, au audiat şi au cîntat cintece de Halloween şi s-au bucurat de un autograph din partea dl. Jonathon R. French înscis sugestiv pe dovlecei decupaţi din hîrtie şi pe care fiecare copil il va păstra în caieţelul său în amintirea acestui voluntar.

Contribuţia dl. Jonathon R. French a fost deasemenea o încurajare şi pentru Maria Jemiga, studenta voluntară în cadrul proiectului “Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză”, care a spus că încă nu este sigură dacă se va angaja la şcoală atunci cînd va absolvi facultatea, dar va reveni la sigur la Liceul Bălăureşti pentru a mai promova activităţi extracurriculare în limba engleză în carul acestui proiect.

Încă un pas înainte , am spune noi, spre atingerea obiectivelor acestui proiect , printre care şi promovarea voluntariatului ca formă de dezvoltare profesională şi cetăţenie activă în rîndurile viitorilor profesori de limba engleză.

Proiectul “Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” este implimentat de A.O. “Centrul pentru Educaţie Continuă” cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA.