Şase jurnalişti vor fi premiaţi pentru reflectare echidistantă a alegerilor parlamentare din 2009



Reprezentanţa din Moldova a Fundaţiei Eurasia organizează pe data de 31 octombrie a.c. ceremonia de premiere a “Celor mai buni jurnalişti care au reflectat echidistant alegerile parlamentare din 2009”. Materialele prezentate în cadrul concursului au fost evaluate de către un juriu independent.

Acest concurs este organizat în cadrul activităţilor de susţinere a Coaliţiei civice pentru alegeri libere şi corecte - „Coaliţia 2009” şi de promovare a reflectării echidistante a alegerilor în mass-media din Republica Moldova.

Proiectul este susţinut financiar de către Ambasada Britanică la Chişinău/Fondul pentru Programe Strategice şi este co-finanţat de către Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida/Asdi) şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Următorii jurnalişti vor fi premiaţi:

  • Diana Raileanu, Radio Europa Libera – Premiul Mare – 5500 lei
  • Gabriel Călin, TV7  -  Premiul I , categoria TV – 2800 lei
  • Valentina Ursu, Radio Europa Libera -  Premiul I , categoria radio- 2800 lei
  • Ruslan Mihalevschi, Cerere si Oferta „SP Balti”– Premiul I , categoria presă 2800 lei
  • Vitalie Enache, Radio Europa Libera – Menţiune pentru tenacitate - 1100 lei
  • Gurez Lilia şi Igor Volniţchi, Agenţia de Presă – Menţine pentru cea mai bună investigaţie care a abordat alegerile parlamentare din 2009 – câte 1100 lei fiecare.

Evenimentul va avea loc pe data de 31 octombrie a.c., ora 13:00 la Hotelul Leogrand, Sala Begonia (Str. Mitropolit Varlaam 77). Evenimentul va fi urmat de o recepţie. La eveniment sunt invitaţi reprezentanţii mass-media, organizaţiilor internaţionale, ai partidelor politice, CEC, ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului, alți parteneri.

Pentru detalii contactaţi: Carolina Blajin, Coordonator Programe / Comunicare, tel. 235-343 sau  cblajin@eurasia.md.