Tinerii din Transnistria au participat la proiectul "Tinerii lideri pentru o educaţie democratică"



Pe 17 – 18 octombrie, 12 tineri din mai multe localităţi din stânga Nistrului au participat la seminarul de instruire din cadrul proiectului „Tinerii lideri pentru o educaţie democratică”, implementat de către Institutul pentru Studii Politice şi Educaţie Democratică, în pareneriat cu Asociaţia Obştească „Tinerii din Stânga Nistrului”, cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova. Seminarul a avut loc în localitatea Molovata Nouă, Dubăsari.

Celor 12 tineri: 6 fete şi 6 băieţi, în prima zi, li s-a vorbit despre: piramida învăţării şi  stilurile de instruire; instituţiile democratice; drepturile omului: principiile şi  sistemele de protecţie a acestora şi despre educaţia civică, liderism şi participare. A doua zi, participanţilor li s-a explicat care este tipologia şi metodologia activităţilor de instruire/informare, şi le-au fost prezentate tehnici interactive şi modalităţi de evaluare pe care le vor putea utiliza, ulterior, în cadrul activităţilor de instruire pe care ei le vor desfăşura.

Temele prezentate în cadrul seminarului de instruire vor fi necesare pentru ca tinerii să poată organiza independent seminare de informare pentru semenii lor din instituţiile de învăţământ preuniversitar din r-nul Dubăsari.

Pe parcursul celor două zile participanţilor pe lângă lecţiile de instruire, le-au fost organizate jocuri energizante şi de cunoaştere, care au avut ca scop consolidrea reaţiilor între ei şi crearea unei echipe solide.

Formatorul seminarului a fost Vera Ţurcanu, care conform rezultatelor formularului de evaluare a fost înalt apreciată, participanţii fiind de părere că li s-a oferit cunoştinţe utile şi într-un mod intercactiv.

Participanţii s-au aratat mulţumiţi de modul cum a fost organizat seminarul, exprimându-şi dorinţa de a participa pe viitor şi la alte seminare de instruire, precum şi dorinţa de a organiza ei însuşi asemenea acţiuni pentru alţi tineri din localităţile din Transnistria.

 

Pentru detalii despre proiect vizitaţi: http://ispedmd.wordpress.com/