Asociaţia "Pro Nova" anunţă despre demararea proiectului "Informare pentru apărare"



Asociaţia „PRO NOVA” în parteneriat cu postul de radio „Vocea Basarabiei” şi Biroul Individual de Avocaţi "Victor PANŢÎRU" anunţă despre demararea proiectului „Informare pentru apărare”, finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În cadrul proiectului ne propunem să venim cu soluţii practice la problemele concrete ale cetăţenilor, dar şi să abordam probleme sociale ce au un caracter de „problemă de sistem”, care poate fi soluţionată doar de întreaga societate (ex. corupţia).

Proiectul se va desfăşura pe durata a 10 luni, timp în care vor fi efectuate mai multe investigaţii jurnalistice în baza sesizărilor cetăţenilor, 10 traininguri on-line la posturi de radio locale, un ciclu de emisiuni radio, ce vor aborda problemele cu care se confruntă cetăţenii dar şi teme ce au importanţă socială, întruniri comunitare cu cetăţenii în 5 localităţi (Nisporeni, Cahul, Orhei, Glodeni, Cimişlia).

În cadrul proiectului va fi acordată asistenţă juridică gratuită persoanelor care se adresează în cadrul emisiunilor radio sau formulează problema în formă scrisă pe adresa unuia dintre parteneri.

Se estimează că în urma proiectului se va acorda asistenţă juridică a cel puţin 450  persoane, vor fi informate asupra drepturilor şi libertăţilor sale peste 100.000 de persoane.

Vă mulţumim pentru timpul acordat!

 

 

 

 

Pentru detalii:

 

079 72 91 64 – Victor Panţîru, avocat.

 

060 11 00 11 – Grigore Mătăsaru, director proiect.