Doi copii au transmis Ministrului Educatiei din constatarile copiilor despre respectarea drepturilor



educopiiDoi copii au transmis personal Ministrului Educatiei din Moldova constatarile copiilor despre respectarea si incalcarea Dreptului la Educatie

Victoria Lungu si Jana Kiseeva – doi copii din Grupul pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului – i-au transmis Ministrului Educatiei, Leonid Bujor, constatarile copiilor din Moldova despre situatia Dreptului la Educatie si Primul Raport al Copiilor despre Respectarea Conventiei privind Drepturile Copilului in Moldova. Aceste documente i-au fost inmanate Ministrului Educatiei in timpul sedintei Clubului Jurnalistilor de Investigatie, cu tema: „Dreptul copilului la educatie. Politicile statului in domeniul educatiei”, organizata la 9 octombrie 2009.

Constatarile despre respectarea si incalcarile Dreptului la Educatie, formulate de Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului din Moldova si transmise Ministrului Educatiei, Leonid Bujor, au fost insotite si de o scrisoare de pledoarie. In acest mesaj, cei 25 de copii-membri ai Grupului, au afirmat ca vor sa devina „un grup consultativ al Ministerului Educatiei”, pentru ca opiniile, informatiile si ideile pe care le au sa ajute persoanele oficiale sa ia „decizii in favoarea fiecarui copil din Moldova”.

Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului din Moldova a fost creat, in iulie 2008, de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului si reuneste 25 de copii din 14 regiuni ale tarii. In vacanta de toamna, Grupul se va reuni la Chisinau pentru a face publice concluziile cercetarii copiilor, consacrata situatiei drepturilor copilului in Moldova, la 20 de ani de la adoptarea Conventiei privind Drepturile Copilului.

Mesajul Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului este: „In Moldova toate lucrurile trebuie sa inceapa cu dreptul. Cu dreptul copilului".

Raportul Copiilor privind Respectarea Dreptului la Educatie in Moldova:

Primul Raport Copiilor despre Respectarea Conventiei privind Drepturile Copilului in Moldova, „VIATA IN OCHII COPILULUI”:

Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC)
URMA ta